tiistai 19. helmikuuta 2013

Pyllähdellen (Tumblr)

En kuitenkaan aivan kirjaimellisesti ole pyllähdellyt, mutta olen hurahtanut eilisen koulutuspäivän jälkeen aivan täysin Tumblr-nimiseen palveluun, joka on vähän kuin Twitter, Blogger ja Pinterest yhdessä. Tumblrin käyttö on helppoa ja todella koukuttavaa, koska sitä kautta pystyy näppärästi jakamaan vaikka mitä tuosta vain nopsakkaasti. Mobiilipostaukseen löytyy omat softansa (myös Windows-puhelimelle!), joten addiktiota voi ruokkia missä vain, milloin vain. Lisäksi Tumblrin etuna on se, että siellä pystyy jakamaan vaikka mitä todella helposti aina videoista ja ääniklipeistä valokuviin ja perustekstiin. Parhaimmillaan Tumblr on lyhyiden ja ytimekkäiden viestien välittäjänä, kuvablogina tai ylipäätään kaikenlaisen materiaalin uudelleenjakokanavana. Päädyin itse kirjoittamaan sinne englanniksi, kun palveluakin käytetään englanniksi. Samalla tämä antaa jonkinlaisen kanavan ei-suomalaisille kavereilleni seurata jollain tapaa kuulumisiani muutakin kuin avuttomien käännösohjelmien kautta.

 Vas. Vanha GOSH -huulipuna & uusi Maybelline huulikiilto / Oik. Kerrospukeutuneena töissä

Eilisen vietinkin koulutuksessa Technopoliksessa, missä ohjelmassa oli nettimarkkinointia. Ihan mukava päivä, mutta en harmikseni kyllä saanut siitä irti mitään ahaa-elämyksiä tai uusia ideoita - paitsi tuon Tumblr-addiktion. Tänään olin työpaikalla, missä hommaa olikin ihan kivasti ja sitä oli kiva tehdäkin, etenkin kun suuri osa viime viikosta meni enemmän tai vähemmän vaakatasossa. Ruokoton väsymys painaa kuitenkin yhä päälle ja otinkin tänään hieman vahingossa n. 2 tunnin päiväunet suunnitellut 45 minuutin sijaan... Silti varmasti yöllä nukuttaa. Syy tuohon omahyväiseen työpaikkailmeeseen lienee myös siinä, että sain aamulla meillä vierailleilta vanhemmiltani (tai oikeastaan isältäni) kyydin töihin ja pääsin vanhempieni kyydillä vielä sieltä kotiinkin ja vältin näin ollen bussiepisodit aivan täysin - mikäpä sen parempaa! Huomenna taas sitten takaisin siihen ankeaan arkeen, lumessa tarpomiseen ja liukasteluun kohti työpaikkaa... Argh! 

Käykäähän tsekkaamassa Tumblrini Somewhere Forward ja ilmoitelkaa (vaikka kommenttiboksiin, jos itsellänne on siellä blogia/kanavaa/tai mikä onkaan, kurkkaisin mielelläni!).  Lukisitteko pelkästään Tumblrista blogijuttuja (ehkä lyhyempiä), vai onko Blogger parempi 6-0..?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Pikkasen rauhattomalta vaikuttaa Tumblr... Äänestän bloggerin puolesta.