lauantai 16. helmikuuta 2013

Viikko sairaana & markettikosmetiikkaa


Siinähän se meni sitten. Nyt alan olla jo aikalailla "elävien kirjoissa", mutta huhhei, mikä viikko. Perjantai-iltana viime viikolla alkoi tuntua vähän kipeältä. Lauantaiaamuna olo oli jokseenkin karmiva. Niistin koko viikonlopun, yskin, aivastelin ja nurisin milloin mitäkin särkyä... Teki mieli nukkua, mutta se oli vaikeaa, koska aina kun kävin makuulle, yskä paheni. Olen tällä hetkellä melkolailla sekaisin päivistä, kun en ole viikkoon tehnyt oikeastaan mitään hyödyllistä tai edes käynyt juuri talon ulkopuolella, paitsi pakolliset lääkäri/labrareissut, kauppareissun tai pari ja koiran kanssa köpöttelemässä.

Nyt kuitenkin alkaa tuntua siltä, että eteenpäin mennään ja jaksan innostua jo muustakin kuin nenäliinan paperin pehmeydestä... Mike puolestaan on nyt sitten taudin kourissa, joten ei tässä vieläkään juhlia kannata. Mies vitsailikin saaneensa minulta varsin epämielyttävän ystävänpäivälahjan...

Ystävänpäivänä saatiin myös postissa Miken palkkakuitti, jota olimme kieli pitkällä odottaneet. Mike oli saanut paljon lisätunteja ja palkkaa oli näin ollen tulossa reippaasti normaalia enemmän. Kuoren avattuamme, meinasimme kuitenkin saada kohtauksen. Palkasta oli pidätetty 60% veroa... Minulla ei sitten ollut käynyt mielessä, että verokortti pitää toimittaa työnantajalle, kun uusi sellainen postissa tulee (enhän ole ollut palkkatöissä 3kk enempää), vaikka prosentti ei muuttuisikaan. Meinasimme molemmat jo saada paskahalvauksen, mutta onneksi ruinaamiseni (Miken palkanlaskennan pomoa ruinasin) auttoi ja lupasivat kuun lopussa maksaa oikean veroprosentin mukaan loput takaisin, että emme olisi aivan vararikossa... Huh...

No, se siitä. Olen jo jonkin aikaa suunnitellut kirjoittavani sanasen tällä hetkellä käyttämistäni ihonhoitotuotteista, jotka löytyivät kätevästi ihan naapurimarketin hyllyltä.

 Vas. Mavalan kynsilakka sävy 34 Nicosia / Oik. Emännän käsivoide

Olen jo pidemmän aikaa fanittanut Mavalan edullisia kynsilakkoja. Ne ovat mielestäni laadukkaita, niistä löytyy useita sävyjä ja ne kestävätkin ihan kivasti. Tämä Nicosia-sävy on kaunis, kiiltävä nudelakka (omien käsieni ihon väriin tällä hetkellä juuri sopiva, koska käteni ovat reippaasti kasvojani tummemmat) ja yksi arkisuosikeistani. Mavalan lakat ovat myös kynsille ystävällisiä, eikä niissä ole esim. formaldehydiä, raskasmetalleja, tolueeniä tai eläinperäisiä raaka-aineita. Olen myös alkanut fanittaa suomalaista, avainlipputunnuksella varustettua Emännän käsivoidetta. Siinä on todella miellyttävä tuoksu ja se todellakin imeytyy niin nopeasti, että sitä voi helposti lisäillä kesken työpäivän sotkematta joka paikkaa. Hintaa isolla tuubilla lienee n. 3 euroa, hieman ostopaikasta riippuen. Suosittelen lämpimästi myös Isännän käsivoidetta, jota voi todellakin käyttää myös kasvoille. Jokin aika sitten kasvovoiteeni oli loppu ja lainasin mieheltä tuota käsivoidetta, joka sopi jopa meikin alle. Hyvä tuote sekin!

 Vas. Simple kasvojenpuhdistusaine & kasvovesi / Oik. Simple puhdistuspyyhkeet

Tähän brittiläiseen Simple-sarjaan törmäsin ihan naapurin S-marketissa jokin aika sitten. Simple on näemmä ollut olemassa jo n. 50 vuotta, mutta en aiakaan ole täällä Suomessa sarjaan koskaan missään törmännyt. Hintaa tuotteilla oli todella vähän, olisivatko olleet n. 5€/kpl kaikki, mikä motivoi kokeilemaan, etenkin kun kyseessä oli herkälle iholle suunnattuja tuotteita. Kasvojenpuhdistusaine on ensinnäkin aivan ihana. Geelimäinen putsari muuttuu vaahtoavaksi päätyessään kosketuksiin veden kanssa. Sillä saa todella puhtaan tuntuisen ihon - mutta iho ei tunnu kireältä ja epämiellyttävältä. Kasvovesi puolestaan on oivallinen ihan sellaisenaan vaikka aamuihoa raikastamaan. Laiskan illan pelastaakin sitten nuo kasvopyyhkeet, joihin olin myös erittäin tyytyväinen. Niillä saa nimittäin oikeasti jopa sen silmämeikin pois silmistä (tosin en ole vielä vedenkestävää silmämeikkiä kokeillut näillä poistaa), toisin kuin monilla muilla pyyhkeillä. Metsästän aina edullisia, mutta toimia ihonhoitotuotteita ja täytyy kyllä sanoa, että tässä on uudet suosikkini! Simple-tuotteita ei myöskään ole testattu eläimillä, eikä niissä ole eläinperäisiä ainesosia - muutamia tuotteita lukuunottamatta (esim. jossain voiteissa on käytetty mehiläisvahaa). Tällä hetkellä käytän kasvovoiteina Lumenen tuotteita, mutta voisin olla valmis kokeilemaan myös Simple-sarjan voiteita, jos ne ovat yhtä laadukkaita kuin nämä putsarit!

Nyt lähden tästä ostamaan Mikelle jotain flunssalääkettä ja toivottelen kaikille hyvää (ja tervettä) viikonloppua!

Ei kommentteja: