keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Hairahduksia

Hairahduin ostamaan H&M:ltä laukun eilen, käveltyäni sisään pikaisesti kurkkaamaan olisiko siellä jotain vekkulia. Laukku oli niin edullinen (19,95€) ja sopivasti melkein täysin pitkävartisten talvisaappaideni värinen, että ostin sen vähän niinkuin impulssiostoksena - minkä jälkeen fiksusti kävelin suorinta tietä ulos.

Laukun materiaali on ihan hyväntuntuista tekonahkaa, mutta en varmaankaan suosittelisi käyttämään tämän sisällä mitään hirvittävän painavaa tavaramäärää, jotta laukku pysyy kiinni, koska kyseessä on vain simppeli magneettikiinnitys. En myöskään usko, että kantokahva itsessään tukee mitään kovin suurta painoa. Itse en ajatellut koko maallista omaisuuttani tässä raahata enkä myöskään ostanut laukkua välttämättä millään 10 vuoden tähtäimellä, mutta tuumailin sen olevan ihan kiva arkilaukku, koska tykkään muutenkin olkalaukuista, koska ne jättävät kätöset vapaaksi... Tänne nyt kuitenkin voi vaikka tunkea ylimääräisen huivin tai villapuseron mukaan tarvittaessa. Ensimmäinen ostamani laukku muuten tänä vuonna, mikä on aika hyvin kun ollaan kuitenkin jo marraskuussa! Usastahan toin tullessani 2 laukkua, mutta toisen niistä osti Mike ja toisen ostin lahjakortilla, jonka olin saanut Miken isoisältä ja hänen vaimoltaan joululahjaksi... (Ovelaa.)

Toinen hairahdukseni onkin sitten tee. Miken muuttaessa Suomeen naureskelimme sitä, miten jokainen pieni purnukka joita Mike toi Usasta oli täynnä teetä, jota olin jenkkilässä jemmaillut ympäri keittiötä pieniin peltirasioihin jossain ihme vimmassa. Teetä pitää aina olla paljon. Useita laatuja, värejä ja koostumuksia! Olen juonut teetä ihan tenavasta asti, mikä ehkä selittää sen, miksi olen immuuni kofeiinille näin aikuisena...

Kuvassa uusin hankintani teen varastoinnin saralla - Clas Ohlsonilta erittäin edullisesti bongattu teelaatikko! Rakastan metallirasioita yli kaiken (kuten varmaan kaikki kodissani joskus käyneet voivat todistaa) ja niinpä iso, metallinen teerasia olikin oikein ekstraihana löytö. Siellä ne nyt ovat sulassa sovussa, muutamat musta tee -jämät, "nukkumattitee", kokoelma Nordqvistin mustia maustettuja teelaatuja ja saman valmistajan Nippon Green ja Lady Green -pusseja... Vieressä haahuilee tuore paketti Liptonin vihreää mandariini-appelsiiniteetä, joka on tällä hetkellä meidän molempien suosikki - etenkin aamuisin. Tämä tässä on kuitenkin vain ehkä kolmasosa teekokoelmastani, jos edes sitä. Kaapista löytyy myös viittä eri irtoteetä (mustaa, valkoista, vihreää x 2 ja rooibosta), ne Earl Greyt jotka eivät mahtuneet kuvassa taustalla kuikuilevaan harmaaseen teelaatikkoon (Earl Grey on toinen meillä yleisesti juotu - ja aina Twiningsia jos vaan mahdollista) ja jämiä, kuten Lipton Yellow Label -teetä ja pari London Cuppaa. Tuolla taustalla vähän näkyvässä rasiassa on Earl Greyn lisäksi Twiningsin vihreää sitruunateetä ja tavallista vihreää teetä (äidilleni).

Muutamasta pikkurasiasta löytyy vielä Usan jämäteetä, esim. vihreä tee jossa granaattiomenaa ja karpaloa...

Oma teekauppa olisi varmaan unelmien täyttymys?

2 kommenttia:

Jossu kirjoitti...

Heissan,

kayn parin paivan valein lukemassa etta mita teille kuuluu.

Miten Mike on sopeutunut Suomeen ja mites teidan "normaali" avioelama on lahtenyt kayntiin? On varmaan aika jannaa ajatella, etta nyt paasette vihdoin suunnittelemaan elamaa vahan pitemmallekin kuin seuraavaan vierailukertaan. Ja varmaan joulukin tulee olemaan ihanaa koska olette omassa kodissanne :)

Olisi kiva lukea enemman sun tyokuvioista ja siita, miten yrittajaisyys (??) on lahtenyt kayntiin...ollaan laajasti samalla alueella (corporate marketing mun alaa) ja joskus miettinyt etta vois alottaa oman firman. :)

Happy Wednesday!

J

Jenni kirjoitti...

Jossu,

Kyllä Mike on ihan hyvin sopeutunut ainakin tähän asti. Vähän tylsäähän sillä lienee kun ei ole opiskeluja tai töitä vielä päivää rytmittämässä. Ja itseasiassa, nyt kun puhuit tuosta elämän suunnittelemisesta niin nyt se vasta ensimmäistä kertaa kävi omassa mielessä :D Ei olla kyllä vielä päästy edes joulusta yhteisymmärrykseen...

Yhteisessä kodissa on ihanaa - tosin joulun jälkeen tapahtuva vuokrannousu masentaa...

Yrittäjyys lähti ensin aika vauhdikkaasti käyntiin, mutta sitten tuli vähän takapakkia jota oma sairastelu ei kyllä yhtään auttanut. Nyt taas homma on piristymään päin, yritän mietiskellä uusia ideoita :)