maanantai 12. joulukuuta 2011

Voisin nimetä tämän joulublogiksi...

...tai ainakin siltä alkaa tuntua kun jokainen bloggaus nykyään on jotenkin jouluun liittyvä. Oli miten oli...

Mike on hurahtanut joulutorttuihin - omena-kanelihillolla. Luumusta herra ei perusta. Ihmetteli vaan että miksi me syömme näitä Natsi-Saksan symboleita muistuttavia torttuja erityisesti joulun aikaan... Kieltämättä olisi kyllä kiva tietää miksi juuri tuo on se perinteinen muoto ja miksi uskottelemme itsellemme niiden näyttävän tähdiltä..? Oli miten oli, herkullisia ne olivat ja herra B kiskaisikin sitten kerralla VIISI menemään... Sokeroituaan ne ensin. Valitteli tosin jälkikäteen, ettei se ehkä ollut hänen paras ideansa koskaan...

Joulutortut ovat kyllä kieltämättä herkullisia - missä tahansa muodossa.

Joulutorttujen lisäksi viikonloppu meni katsoessa Terry Pratchettin kirjoista tehtyjä elokuvia: "Going Postal" ja "Colour of Magic" (jälkimmäisen olemme jo aiemminkin katsoneet). Voin suositella kyllä kumpaakin. Ennen joulua katsomme vielä "Hogfather"-leffan, jonka uskon tuovan hieman erilaista joulun tunnelmaa tänne... Kirjasta pidin kovasti, kuten muistakin Pratchettin kirjoittamista. Leffoja piristää myös kirjailijan tekemät pienet cameot.

Sää on ollut melko tasaisesti erilaisia lumen muotoja tarjoileva ja vuorotellen ulkona on saanut uida loskassa, kahlata hangessa ja luistella jäätiköllä. Olipa luvassa mitä hyvänsä, toivon että jouluna on lunta tai muuten en ala mitään!

Tässä pitäisi vielä päättää missä me joulua vietämme ja miten. Äitini on pyydellyt meitä viettämään Pohjanmaalla kokonainen viikko, mutta jotenkin uskon että se olisi meille nörteille (tai ainakin toiselle, vähemmän heppahullulle nörtille) liikaa. Samalla haluaisimme toisaalta viettää joulun omassa kodissamme, missä pääsisimme myös joulusaunaan... Pian pitäisi kyllä jo päättääkin!

Mitäs suunnitelmia teillä on jouluksi?

3 kommenttia:

Ioanna kirjoitti...

Natsi-Saksan symbolit - repesin :DD Mutta ihan totta, enemmän ne näyttää hakaristeiltä kuin tähdiltä! Anyways, tähtitortut on herkkua.

Tonne kilpailupostaukseen tulikin jo oikeestaan vastattua kysymykseen. Mä lähden jouluksi Lappiin mun vanhempien luo. :)

Luvassa on ihan perinteinen, rauhallinen perhejoulu löhöten ja syöden sekä tapanina toinen jo perinteeksi muodostunut juttu, eli pientä ulkoilua parhaiden lukioaikaisten kavereiden kanssa. :) Muuten aion vaan olla, lukea kirjoja ja lenkkeillä koiran kanssa. Ihanaa, kun kohta on loma!!

- mirya - kirjoitti...

Ensimmäinen joulu uudessa, omassa kodissa oman perheen kanssa ja vanhempien vierailu kotiimme olisi unelma, joka tosin ei toteudu tuon vierailun suhteen :( Pähkäilenkin täällä, että kuinka ihmeessä voisin matkata kaksistaan yksivuotiaan kanssa 750 km, huh. Enää kun pieni ei pysy pitkään ppaikoillaan. Yllättävän haastavaa. P.s. Mun puoliska söi 9 joulutorttua kerralla ja katui jälkeenpäin x)

Jenni kirjoitti...

Ioanna,
kuulostaa hyvältä nuo joulusuunnitelmat... Lapissa todennäköisesti on jopa lunta jouluna!

mirya,
Ai NIISTÄ tortuista oli puhe... hehe :D Aika hurjaa. Mutta joo, en välttämättä suunnittele sitä matkantekoa kahdestaan vauvan kanssa ainakaan joulun ruuhkassa... Ei varmaan helppoa :/ Vaikka olisi ihana jos pääsisit tänne etelämmäksi!