keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Vähän kohmeessa

Moi vaan. Oon vielä hengissä. Mitä nyt ehkä hivenen kohmeessa, sekä henkisesti, että fyysisesti. Blogi on jäänyt vähän näivettymään, kun kehitin itselleni jonkun väsymysflunssan viikonloppuna - yääh. Nyt olo on jo melkolailla normaali, mitä nyt vähän semmoinen 3/4 kuntoinen ehkä, mutta en enää ole koko ajan joko kuumissani tai kylmissäni eikä pääkään tunnu siltä niinkuin siellä tanssisi puoli tusinaa elefanttia jonkinlaista jätkänhumppaa.

Paranemisen kunniaksi päätin etsiä lähimmän Musti & Mirrin ja lähteä ostamaan koiranruokaa. Lähimpään näytti olevan 15 minuutin bussimatka ja se sijaitsi samoilla seutuvilla missä kesällä pyöräilinkin, joten en ihan eksyksiin joutunut. Muistan, kun Tampereelle muuttaessani kammoksuin busseja. Pelkäsin aina meneväni väärään suuntaan, kämmiväni maksun tai jotain muuta. Tietenkin en alkuun edes tajunnut että se bussi pitää viittoilla pysähtymään tai se ajaa ohi. Pikkuhiljaa aloin pitää paikallisliikenteestä. Nyt voin tunnustaa rakastavani paikallisbusseissa ajelua - mutta vain kun ne eivät ole niin tupaten täynnä että et mahdu enää istumaan (ja mielellään yksin istumaan). Tänään bussimatka kotiin tuntui kuitenkin suoraastaan taivaalliselta, sillä ulkona oli pimeää ja kylmää ja olin nököttänyt bussipysäkillä ikuisuudelta tuntuvat 15 minuuttia ilman hanskoja (fiksu kun olen). Bussissa oli lämmin (mutta ei liian lämmin, kuten niissä usein on) ja vain kourallinen ihmisiä. Olisin toivonut matkan jatkuvan pidempäänkin.

Työt ovat jo periaatteessa alkaneetkin, sillä olen muutamat sivut jo kääntänyt suomesta englantiin noin niinkun kevyenä alkuverryttelynä. Onneksi olen saanut nyt vielä ottaa rennosti, että sain sairastettuakin. Ensi viikolla sitten pitäisi virallisesti tässä päästä tositoimiin.

Sain aamulla jokseenkin ikävää postia. Vuokramme nousee TAAS. Olemme asuneet tässä nyt vasta hieman reilun vuoden ja vuoden vaihteessa astuu uusi vuokra voimaan, tarkoittaen sitä että alkuperäisestä vuokrasummasta ollaan menty ylöspäin jo 40 euroa. Pidän kovasti asunnostamme ja sen sijainnista, hiljaisuudesta ja keskimäärin mukavista naapureistakin, mutta mielestäni reipas 700 euroa kaksiosta on turhan paljon, etenkin kun ei olla edes aivan kaupungin keskustassa. Parhaimmillaan kolmion saa jo n. 40 euron lisäyksellä nykyiseen vuokraamme. Siis jopa ihan kelvollisen kolmion jonkinlaisten bussiyhteyksin päästä. Toki meillä on tässä se hyvä puoli, että vesi sisältyy vuokraan ja valokuitukaapelilla pelittävä internet on halpa. Sähköä meillä kuitenkin kuluu ihan käsittämättömän paljon, enkä keksi miksi, kun saunaakin lämmitämme vain harvoin (kesällä varmaan 2 kertaa).

Noh, nyt aion pujahtaa viltin alle vähän lämmittelemään kohmettuneita jalkojani... (Ulkona oli kylmempi kuin luulin, enkä näköjään osaa vielä pukeutua.)

PS. Joskus ruisleipä & piimä on vaan parasta mitä on.

Ei kommentteja: