torstai 3. tammikuuta 2013

Make Up Storen maanantaikappale?

Ostin eilen 19 euron hintaisen Make Up Storen creme-huulipunan sävyssä Raspberry (kuvassa vasemmalla) ja uskon, että punani on nk. maanantaikappale, eli p*ska, jos suoraan saa sanoa. Mikäli tämän punan kuuluu olla tällainen, en ymmärrä miksi kukaan haluaisi sitä vapaasta tahdostaan käyttää ja jopa maksaa siitä - 19 eurosta puhumattakaan.

Kävin oikein myyjän kanssa läpi erilaisia värisävyjä ja kerroin, että haluaisin jotain muuta kuin "peruspunaista" tai "perusnudea" (joka ei edes näytä huulillani hyvältä) ja haluaisin jotain hieman violettiin vivahtavaa, ehkä. Myyjä kokeili kämmenselkäänsä muutamaa sävyä ja suositteli erityisesti tätä Raspberryä. Sokoksen valoissa se näyttikin kylmältä, hieman murretulta punaiselta ja varsin herkulliselta. Siinä oli myös ihana kiilto ja runsaasti pigmenttiä. Ostin punan.

Tänä aamuna halusin tietenkin kokeilla uutta punaa työpäivää piristämään ja rempsein ottein vedin punaa huulille suoraan tuubista. Pigmenttiä oli kyllä, sitä en ala kiistämään, MUTTA. Se haju. Kyseessä ei ole enää edes kaunisteltuna tuoksu, vaan haju. Muovailuvahan haju. Ehkä 5-6 vuotta kaapin perällä nököttäneen huulipunan haju. Jotain aivan kammottavaa. En ollut siihen lainkaan varautunut, enkä haistanut punaa mitenkään ennen kuin levitin sen huulilleni ja sitten... Yök! Sen jälkeen haistoin tuubia. Tuplayök! Sävykään ei näyttänyt niin herkulliselta kuin kaupassa, vaan samalta kuin melkein kaikki peruspunaiset huulipunani, jotka ovat suurelta osin jääneet jonnekin pölyyntymään. Kiiltoa punasta ei irronut nimeksikään, vaikka sen tulisi olla "glossy", eli ainakin jokseenkin herkullisesti kiiltävä. Huulilla puna tuntui kuivalta, maistui kamalalta (yhtä kamalalta kuin hajukin) ja ainoa tapa millä sain selviydyttyä työpäivästä hirvittävänhajuisen, kuivan ja kiillottoman punani kanssa oli lisätä päälle ruusuista (ja tuoksuvaa) vaseliinia.

Kertokaa hyvät ihmiset nyt, ovatko kaikki Make Up Storen huulipunat samanlaista sontaa, vai oliko tämä tosiaan joku harvinaisen epäonnistunut kappale? Yök yök yök ja vielä kerran yök. Vaihtaisivatkohan ne tämän toiseen, vaikka olen ennättänyt kerran käyttää? Hirvittävä!

Koska Lancômen Hypnôse Doll Eyes oli Sokoksella tarjouksessa (28 euroa), jostin sen aiemmin käyttämäni (ja nyt viimeisiään vetelevän perus-Hypnôsen tilalle. Vekkulin mallinen harja osoittautui, kuten olin epäillytkin, hieman haasteelliseksi vasemman silmän kohdalla, kun en uskaltanut koittaa harjata ripsiäni vasemmalla kädelläni. Itse ripsari levittyi kuitenkin todella siististi ja tasaisesti, eivätkä ripset vielä yhden kerroksen jälkeen tuntuneet sen tönkömmiltä, kuin mitä Hypnôsenkaan jäljiltä, mutta pienen vahamaisuuden ripsissä tunsi kyllä. Doll Eyeshän on vahaisampi ja taivuttavampi kuin perus-Hypnôse. Yhdellä kerroksella sai kauniin luonnollisen ja todella hyvin erotellun lopputuloksen - tykkäsin kovasti! Tykkäsin itseasiassa jopa enemmän kuin perus-Hypnôsesta. Huomasin kuitenkin n. klo 12 (n. 4,5h meikkauksen jälkeen), että ripsiväri oli hieman tehnyt suttua silmän alle, enkä oikein keksi miksi, sillä Hypnôse ainakin kesti keskimäärin suttuuntumatta ainakin 8-10h, vaikka sää olisi vähän vastustanutkin ja tänään sääkin oli melko neutraali. Jännityksellä odotan irtoaako tämä myös silmistä yhtä hyvin kuin aiemmin käyttämäni Hypnôse, vai jääkö jämät putsattavaksi toiseen kertaan...

Tänään tuntui myös siltä, että on aika antaa ihon hengittää hieman paremmin ja jätin meikkivoiteen käyttämättä, sillä iskin kasvoilleni kesän suosikkiani - Maybellinen BB-voidetta. Eihän se mikään "kunnon BB" ole, mutta ihoni on aika hyvässä kunnossa ja tasainen (edelleen hieman oudosti käyttäytyvää otsaa lukuunottamatta), joten en kaipaillut kovaa pakkelia. Olen kyllä pikkuhiljaa oppinut pitämään myös siitä Maybellinen FitMe -sarjan alkuun raskaalta tuntuneesta meikkivoiteesta enemmän, enkä vähiten sen vuoksi, että sävy 110 tuntuu sulautuvan erinomaisesti ihoni väriin. Se on kuitenkin meikkinä aika tahmaisen tuntuinen alkuun, mutta onneksi asettuu kasvoille melko nopeasti. Sillä saa silti kuitenkin takinkauluksensa tuhrittua...

Nyt aion pistellä menemään hieman pinaattikeittoa ja lähteä sitten ulos liukastelemaan lenkkeilemään koiran kanssa.

3 kommenttia:

Sugar kirjoitti...

Jos jokin tuote haisee pahalle, niin kavisin itse ainakin ehdottomasti palauttamassa sen. Ei kylla ole kokemusta ko. huulipunasta, mutta tuskinpa sen pahalle tulisi haista :)

Satu kirjoitti...

Minulla on MUS:n huulipunia ja ei niiden kyllä kuulu tuoksua pahalta. Omani ainakin ovat oikeastaan täysin hajuttomia. Mene ehdottasti huulipunan kanssa takaisin liikkeeseen. :)

Jenni kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Kyseessä on siis todellakin jokin vanhentunut puna tai jotain vastaavaa... Yh. No, pitää tehdä uusi reissu keskustaan ja viedä se takaisin, mielelläni antaisin MUSille vielä toisen mahdollisuuden - mutta ehkä hieman kylmemmässä sävyssä... saas nähdä suostuvatko vaihtokauppaan...