maanantai 18. heinäkuuta 2011

Joskus sen vaan tietää

...kun se oikea osuu kohdalle. Tänään kävi näin. Ensimmäiset sanani olivat kutakuinkin: "Äiti. Luoja. Lattiat." Olin siis vanhempieni kanssa tänään katsastamassa potentiaalista asuntoehdokasta kohtuullisen läheltä keskustaa. Astuessani sisään asuntoon tuli Se Tunne. Tämä on tässä. Hienoinen iltapäivän aurinko toi valoa asuntoon isoista ikkunoista ja uunituoreet laminaatit hohtivat kutsuvasti... Runollista?

Ikkunoista avartui luonnon vehreys ja parvekkeella oli hiljaista. Ilmassa tuoksui puhdas pyykki - ei tupakka, ei viina, eikä mikään muukaan ällötys.

Asunto oli kuin uusi. Keittiö oli jättimäinen ja ruokailutila niin suuri, että siihen mahtuisi jopa 8 hengelle pöytä. Kaappitilaa oli riittämiin. Asunnossa tuoksui uudelle ja puhtaalle.

Makuuhuoneeseen mahtuisi heittämällä iso sänky ja työpöytänikin, kivasti ikkunan alle... Vanhempani mittailivat kovasti ja äiti sisusti jo mielessään, että miten kaikki laitettaisiin.

Talon yleiset tilat olivat siistit, eivätkä ne haisseet millekään. Takapihalta löytyi grillikatoskin. Asunnossa on 56 neliötä, oma sauna ja iso parveke. Ja ne lattiat... voiko niistä sanoa tarpeeksi?

Lähdin heti asunnon tutkittuani, kuvattuani ja mielessäni sinne jo muutettuani takaisin asunnonvälitysfirmaan ja kysyin, onko mahdollista vuokrata asunto 1.9. alkaen. Oli. Sovin asian heti. Avaimet saan käteen 29.8. Miten ihmeessä pysyn housuissani siihen asti?

11 kommenttia:

Rippu kirjoitti...

Oih, onnea uudesta kodista! Tuo tunne on niin parasta. Ja ennen kaikkea varmasti tieto siitä, että se tulee olemaan yhteinen <3.

Itsekin tässä uutta kotia etsivänä (ja ehkä jo löytäneenäkin) voin hyvin samaistua tuohon kutkuttavaan tunteeseen, mitä kaikkea ihanaa voikaan lupaaviin puitteisiin rakentaa :)

Matkantekijätär kirjoitti...

Hei, hienoa! Onnittelut hyvästä löydöstä. :) Varmasti tuntuu aivan älyttömän pitkältä ajalta odottaa, että saa ne avaimet vihdoin ja viimein käteen ja pääsee muuttamaan. Mutta ehditpäs suunnitella oikein kunnolla kaikkea kivaa, mitä mihinkin voisin laittaa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän tuollaisessa talossa viihtyisi ja oikein hyvin viihtyisi :) Onnea uuteen kotiin!

Koska Miksu muuttaa Suomeen vai onko jo tullut, en oo aina pysynyt ihan kärryillä :D

Juhannusruusu kirjoitti...

Eikö ole ihanaa, että aina välillä asiat loksahtavat "helposti" paikoilleen.

Katjuska kirjoitti...

Hienoa, Kaleva kutsuu! :)

Jenni kirjoitti...

Kiitos kiitos, kyllä jänskättää tämä kovasti :D Iloitsisin varmasti vielä enemmän pää pilvissä, jos mieltä ei painaisi vielä se, että voiko täällä paikalliset viranomaiset vielä tehdä kaikesta hankalaa, vai onnistuuko Miken asettuminen helposti... Uah... Lippuja yritän tilata aivan elokuun loppuun/syyskuun alkuun, mutta samaan saumaan on muuttokin, joten pitää nyt vähän organisoida!

Satu kirjoitti...

Ihanaa, onnea uudesta kodista!! Toivottavasti saat miehenkin pian kotiin ja että kaikki järjestyisi silläkin suunnalla.

Jossu kirjoitti...

Heips,

en osaa sanoa etta miten sinulla nama viisumi/opiskelujutut sujuvat, mutta oletko lukenut Marionetten (www.girlsloveshoes.blogspot.com) blogia, hanella on jenkki-mies joka asuu nyt Suomessa ennen kuin muuttavat Britteihin. Hanesta saattaisi olla apua? Olen itekin hakenut miehelle oleskelulupaa (britti) mutta se taitaa olla aika paljon helpompi kuin jenkkilasta tulleelle.

Asunto on IHANA! Haaveilen taalla, kokolattiamattojen keskella, parketsta taikka ihan vaan laminaatistakin :) Toivon mukaan kaikki sujuu mukavasti ja paasette vihdoin aloittamaan kunnon elaman yhdessa.

Hihii, olen taynna positiivisyytta ja rakkautta silla miekkoseni kosi minua maanantaina ja ah, kaikki on hattaraa ja ihanaa!

Ioanna kirjoitti...

Mahtavaa! Paljon onnea uudesta kodista!

Näyttääkin aivan ihanalta, ei ihme, että ihastuit. :)

Jenni kirjoitti...

Onneksi olkoon Jossu! :)

Kiitos vielä kerran kaikille :D

Johanna kirjoitti...

Hieno juttu! Näyttää tosi kivalta :)