lauantai 25. helmikuuta 2012

Kumipallona luoksesi pompin...


Kuntosalin jäseneksi ryhtymisestä on nyt suurinpiirtein kolme viikkoa. Sinä aikana olen ennättänyt käydä hikoilemassa kahdeksan kertaa. Tavoitteeni oli alun perin rehautua salille edes kahdesti viikossa, mutta kolme kertaa tuntuu ihan hyvältä ja luulen, että kohta kertoja lisäänkin, mikäli palautuminen on yhtä nopeaa kuin nyt.

Vaikka takana on vasta kolme viikkoa, olen kyllä jotain muutoksia huomannut. Painoni ei tosin ole pudonnut mihinkään, vaikka uutta ruokavaliota olen noudattanut jo 5 viikkoa ja hikoiluakin on tullut harrastettua aika reippaasti. Painon jumittamisesta huolimatta olen huomannut jonkinlaista kiinteytymistä kehossa, oikeastaan joka puolella. Ilmeisesti rasva on muuntautumassa lihakseksi, mikä selittäisi sen, miksei painoni ole muuttunut. 

Olen yllättynyt siitä miten paljon oikeastaan jaksankaan ja miten hyvässä kunnossa loppujen lopuksi olen. Ylipainoa on reippaasti, mutta ehkä olen vuosien saatossa tottunut siihen tai sitten en vaan osaa hyväksyä sitä rajoitteena, sillä mukana on tullut pompittua ohjatuilla tunneilla... FitBall-tunnit ovat olleet hauskoja. Kyllä vaan, puhun jostain liikunnasta (ratsastuksen lisäksi) hauskana! FitBall-tunnin alussa syke nousee ihan kivasti ja hikikin tulee viimeistään siinä vaiheessa kun on vedetty kymmeniä kulmasoutuja. Pallon kanssa säheltäminen on hauskaa hommaa. Lisäksi tunnit ovat kiitettävän monipuolisia, sillä sieltä löytyy niin cardio-puolta kuin lihaskuntoakin, jotka kummatkin tulevat tarpeeseen. Mieluummin häslään pallon kanssa tunnin kun räpellän kuntosalilaitteita saman ajan.

Suunnitelmissa olisi kokeilla tulevalla viikolla myös FitnessFusion -tuntia siinä toivossa että ohjaaja todellakin antaa hieman vaihtoehtoja asennoille, koska tämän ruhon kannatteleminen ei aina ole sieltä helpoimmasta päästä... Uskoisin, että voisin pitää tunneista, koska pidin joogastakin, tosin koin sen olevan hieman liian rauhallista makuuni (hathajooga). Sitä varten pitäisi vaan saada nyt jostain sellaiset sukat joilla en liukuisi ympäriinsä, sillä paljain jaloin en aio esiintyä...

5 kommenttia:

Juhannusruusu kirjoitti...

Hienoa, että olet löytänyt liikunnan riemun. Sitä toivoisin itsellenikin.

Aikuisillekin myydään jarrusukkia, niitä löytyy ihan marketeista, kokoeiltu on.

Anonyymi kirjoitti...

Jos hathajooga tuntui liian rauhalliselta kannattaa kokeilla astanga-joogaa. Itse olin kansalaisopiston jooga tunneilla parin vuoden verran kun vielä asuin Suomessa. Astangassa hiki virtaa ja loppupeleissä venytykset auttaa aika paljon mm. ratsastuksen kanssa. Vaikka olin ratsastanut usean vuoden verran, joogan aloittamisen jälkeen huomasin syvien vatsalihasten ja tasapainon parantumisen! Pilates on toinen samantapainen vähän enemmän voimaa vaativa laji, ekan tunnin aikana luulin kuolevani. :)
-Inthannon

Matkantekijätär kirjoitti...

Mahtavaa, että olet löytänyt suosikkilajin!! :) Munkin mielestä Fitball-tunnit ovat aivan ihania. Eikä ne todellakaan ole mitään mummojumppaa, niinkuin ainakina osa mun kavereista väittää! (Eihän sustakaan??) Mun mielestä millään muulla vempaimella ei saa tehtyä vatsalihasharjoituksia yhtä tehokkaasti kuin pallolla.

Jenni kirjoitti...

Juhannusruusu,
Prismaan käypi siis tieni! Liekö urheiluosastolla vai sukkapuolella..?

Inthannon,
Eikös astangajoogassa väännellä itseään aivan ihmeellisiin asentoihin? :D Vai olenko kenties nyt ajatellut jotain muuta... Ikävä kyllä omalla salillani ei tarjota mitään joogaa, mutta ehkäpä kansalaisopistossa voisi käydä kokeilemassa (taas)...

Matkantekijätär,
Viime FitBall-ryhmästäni ei kyllä löytynyt ainuttakaan mummoa... Semmosia 20-40v naisia lähinnä siellä oli - ja hiki tuli muillekin kuin allekirjoittaneelle!

Juhannusruusu kirjoitti...

Varmaan ihan sukkapuolelta löytyy.