sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Crêpet

Lettutaikina


3 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
6 dl maitoa
2 rkl voita
½ tl suolaa
½ tl sokeria


Vatkaa jauhot, munat ja puolet maidosta ohueksi taikinaksi. Lisää sen jälkeen loput maidosta, voisula, suola ja sokeri ja sekoita. Anna turvota n. 20 minuuttia ja paista levyllä (asteikko 1-6) 4 lämmöllä kunnes lettu näyttää kiinteytyvän, käännä ja paista vielä hetki. 

Tein jauhelihatäytteen naudan paistijauhelihasta, jota maustoin vähän suolalla, mustapippurilla ja lorauksella ruokakermaa. Mukaan heitin perjantaina tehdyn riisin (tein hunajamarinoitua broileria ja riisiä!) ja paistelin hetken muun sörsselin mukana. Hyvää tuli. Itse söin yhden, mies popsi kaksi ja uhkasi jatkaa vielä illalla kun nämä edelliset vähän sulavat... joten kelpasi kyllä. Söinkin sitten vielä omenahillolla täytetyn... nams.

Lettukestit

Tänään olen tehnyt töitä (joo, ihan saan laskuttaakkin nämä hommat) vaikka huomenna vasta pitäisi olla valmista tulossa iltapäivällä. Ihan mukava homma, saan katsella samalla muumeja ihan tutkimustarkoituksessa!

Koiran kanssa heitin heti aamulla reilun puolen tunnin lenkin, mikä noin ennen aamupalaa oli ihan kivasti piristävä pikku kävely. Ruokakaupassakin olen jo saanut aikaiseksi käydä ja ruoka tuli tosiaan tehtyä. Mies lupautui tiskaamaan ja kävelytti koiran sillä aikaa kun tein ruokaa, joten ihan hyvältä tämä näyttää... Ennätin hetken istua parvekkeellakin nauttimassa iltapäivän auringosta - mukavaa! Tänään onkin ollut todella kaunis päivä pitkästä aikaa.

Nyt pitää jatkaa töitä!

Ei kommentteja: