perjantai 16. syyskuuta 2011

Lupa oleskeluun

@ La Mamma

Pienimuotoisen työsumani päätyttyä kävimme sitten eilen kaupungilla hoitelemassa oleskelulupa-asioita ja siinä samalla söimme itsemme ähkyyn La Mammassa Koskikeskuksessa. Saimme ehkä puolet noista annoksista syötyä ennen kuin ymmärsimme luovuttaa ja viedä loput kotiin.

Passikuvat onnistuivat hyvin ja homma hoitui nopeasti. Pelkäsin, että emme ennätä tehdä kaikkea, mutta lopulta meillä oli reilu 20 minuuttia aikaa ennen ajanvaraustamme poliisiasemalla. Luulin, että oleskelulupahakemuksen kanssa olisi enemmän hässäkkää, mutta kaikki oli ohi jo ehkä 10 minuutissa, vaikka aikaa olikin varattu 30 minuuttia... Mikeltä ei kysytty mitään, eikä oikeastaan multakaan, kerrottiin vain miten homma toimii - ja ilmoitettiin, että kannattaa varautua 4-5 kuukauden käsittelyaikaan... Ugh... Jonossa on yli 1000 pelkästään Suomen kansalaisen puolisoiden hakemuksia, kuulemma. Mitähän ihmettä me tehdään se 4-5 kk, jos Mike ei siltä ajalta saa mitään tukia eikä voi edes olla töissä ja itse elelen 95% starttirahan turvin..?

Onneksi ensi viikollekin on luvassa töitä, mutta Mikellä lienee aika käymässä vähän pitkäksi jo, kun ei ole tottunut vain oleskelemaan. Äiti sanoikin, että Mike saa nyt sitten pitää kaikki viimeisten 8 vuoden lomat kerralla... Onneksi saa sentään odottaa oleskelulupapäätöstä Suomessa!

2 kommenttia:

Matkantekijätär kirjoitti...

Hienoa, että lupa asia hoitui noinkin näppärästi! Toivottavasti Mike keksii jotain mieleistä tekemistä odottelun ajaksi, ettei käy aika liian pitkäksi! :)

Satu kirjoitti...

Apua, yli 1000 hakemusta!!! Koittakaahan jaksaa odotella, nythän Mikellä on hyvä aika opiskella suomea... ;)