perjantai 1. kesäkuuta 2012

33 kysymystä

Yksi suosikkiblogini/-bloggaajani haastoi minutkin mukaan kysymystulvaan vastailemiseen, joten tässä pärähtää kokonaiset 33 kysymystä vastauksineen. Tosin, saattaa olla, että tarkoitus oli vain vastata Buttermilk Bisquitsin 11 kysymykseen, mutta hei, olkoon nyt 33 kipaletta, koska kaikkia varmasti kiinnostaa tämä matka mieleni syövereihin!

Ensimmäiset kysymykset laati Millamainen:

1. Keräätkö muumimukeja? 
En. Mielestäni ne ovat suuremmalta osalta söpöjä - mutta kalliita, sekä omaan makuuni liian pieniä. Jos markkinoille tulisi (tai korjatkaa, jos niitä jo on) 0,4L muumimukeja, voisin ostaa Pikku Myyn, joka olikin oikeastaan ainoa muumi-hahmo josta oikeasti tykkäsin.

2. Mikä on luottokosmetiikkatuotteesi ja miksi?
Uusi tuttavuus, L'Oreal Studio Secrets Professional Smoothing Resurfacing Primer, tulee todennäköisesti tulee viihtymään meikkilaukussani pitkään. En kylläkään käytä tuotetta nykyisin sen alkuperäisessä käyttötarkoituksessa (meikin pohjustamiseen), vaan olen korvannut sillä puuterin! Lisäilen tuotetta (puhtain sormin) päivän mittaan etenkin kiiltelevälle nenälleni ja huokoseni kiittävät!

3. Mikä on lempipuuhasi kesällä ja miksi?
Tuoreista marjoista ja vihanneksista nauttiminen, ehdottomasti. Tosin, jos mahdollista, viettäisin kaikki kesäpäivät mieluiten hevosen selässä pelto- tai metsätiellä.

4. Paljasta vähintään yksi paheesi.
Suklaa... siitä on vaikea pysyä erossa.

5. Mistä haaveilet tällä hetkellä?
Yhdestä makuuhuoneesta lisää. Siitä tulisi Miken työhuone, mikä tekisi meidät molemmat onnelliseksi!

6. Mistä iloitset tällä hetkellä?
Uudesta työpaikasta - vaikka uskonkin homman olevan henkisesti melko rankkaa. Iloitsen myös siitä, että en tällä hetkellä saa allergiaoireita mistään - jee!

7. Mansikat, herneet vai jäätelö?
Saako valita kaikki?

8. Listaa kolme suosikkiblogiasi. 
Tuosta lukemieni blogien listalta voi vapaasti valita kolme!

9. Oletko viherpeukalo? Saatko viherkasvit/kukat pysymään hengissä? 
En ole koskaan ollut hääppöinen kasvienhoitaja, mutta olen ilmeisesti kehittynyt tässä asiassa, sillä en ole vieläkään onnistunut tappamaan makuuhuoneeseen syksyllä ostamaamme viirivehkaa - se jopa kukkii uudelleen!

10. Mikä on lempikesävaatteesi?
Useamman vuoden ikäinen maksimekko, jossa on valkoisella pohjalla voimakkain värein lintuja ja kukkia tms härpäkettä... Se on sellainen, mikä miellyttää kesäkuumalla. Pidän myös mustista caprihousuistani - tosin en kuumimmalla ja aurinkoisimmalla säällä!

11. Kerro mottosi/elämänohjeesi.
Kaikkea (järkevää) kannattaa kokeilla kohtuudella!  

Seuraavat kysymykset laati Kommentteja:


1. Missä ja millaisena näet itsesi 60-vuotiaana?
Toivottavasti asun silloin maalla, jossain rauhallisessa paikassa, missä pihalla kasvaa omenapuita ja ruohoa mutustaa jokunen lammaskin. Tekisin jotain luovaa hommaa, hoivailisin yrttejäni ja nautiskelisin maastossa ratsastamisesta omalla hevosella. 

2. Jos joutuisit valitsemaan itsellesi uuden kansalaisuuden nykyisen lisäksi, mikä se olisi?
Käytännön syistä ottaisin varmaan USAn kansalaisuuden, jotta siellä vierailu, tai ehkä jopa tilapäinen muutto onnistuisi helpommin. En kuitenkaan usko että haluaisin asua siellä pidempään, ottaen huomioon maan nykyisen tilanteen.

3. Jos teet/tekisit hyväntekeväisyystyötä, mikä aihe kutsuu sinua eniten?
Eläinten parissa työskentely, esim. koiratarhalla auttaminen, hevosten parissa työskentely tms.

4. Missä on sielunmaisemasi?
Varmaan siellä maalla, omenapuiden katveessa. Tonttia pitää olla, näkyvyyttä, metsää jossain lähistöllä ja miksei jotain vesistöäkin. Kyllä nuo laajat peltoaukeakin aina sykähdyttävät jollain tapaa...

5. Tunnetko koskaan syyllisyyttä mistään?
Kyllä. Tunnen paljon syyllisyyttä siitä, miten huonosti ihmiset kohtelevat eläimiä, toisiaan ja elinympäristöään. Vaikka itse pyrin olemaan avulias, hyvä eläimille ja huolehtimaan ympäristöstäni, koen silti syyllisyyttä asiasta ja epäilen että voisin tehdä enemmänkin.

6. Jos voisit tehdä elämässäsi yhden suuren muutoksen, mikä se olisi?
Olisin opiskellut ammattiin, joka työllistäisi minut helposti missä vaan, koska vaan, esim. sairaanhoitoala. En ole neula- tai verikammoinen, enkä hätkähdä helposti, joten olisin todennäköisesti ihan hyvin voinut mennä tuollaiselle alalle. Eipä se vieläkään ihan puskista haettu idea ole...

7. Minkä asian et haluaisi koskaan muuttuvan elämässäsi?
Haluaisin pysyä aina terveenä ja hyväkuntoisena - ja olisihan se mukavaa jos aina elämässä riittäisi rakkautta ja onneakin.

8. Mitä arvostat itsessäsi eniten?
Kykyä nähdä asiat monelta kantilta, sekä oikeudentajua.

9. Entäpä muissa ihmisissä?
Rehellisyyttä, kaunistelemattomuutta ja päättäväisyyttä.

10. Jos loppuelämäsi ruokavalio saisi koostua vain kolmesta ruoka-aineesta, mitkä ne olisivat?
Ymmärtäisin ennemminkin kai että ruuasta... eli juustosta, hapankorpuista ja pensasmustikoista koostuisi loppuelämäni ruokavalio! (Toivottavasti saisin silti juoda teetä...)

11. Viimeiseksi lainaan Tessan ideaa: Minkä ohjeen antaisit 25-vuotiaalle itsellesi?  
Unohda viisumin hankkiminen Yhdysvaltoihin ja järjestä se mies suosiolla Suomeen!


Ja sitten vielä Buttermilk Bisquitsin kysymykset:

1. Jokainen on ennakkoluuloinen jotain asiaa kohtaan, mitä kohtaan sinä olet ennakkoluuloinen?
Heh, vanha klassikko... "Jos jokin on liian hyvää ollakseen totta, se todennäköisesti on." Eli jos kaikki on vaan liian hyvää ja täydellistä, hiipii mieleen pelko ja ennakkoluulo... Olen myös ennakkoluuloinen jotain epämääräisiä ruokia kohtaan.

2. Kumman kaa: Henry Saari vai Matti Nykänen? ;-) 
Yök, toivottavasti ei kumpaankaan tarvi koskea pitkällä tikullakaan, mutta jos pakko on valita, voisin tavata Matti Nykäsen pikaisesti ihan vaan saadakseni sanoa tavanneeni hänet.

3. Millaiseksi kuvittelisit elämäsi nyt, jos olisit vielä yhdessä ensimmäisen vakavan poikaystäväsi kanssa?
Huh, vaikea arvuutella. Luulen, että taloudellinen tilanteeni olisi parempi, mutta en olisi nähnyt kovinkaan paljon maailmaa tai hankkinut kovinkaan paljon uusia kokemuksia. Elämäni olisi varmasti aika tasaista, mutta mukavaa. Olisin varmasti ihmisenä aikalailla erilainen.

4. Mikä on kummallisin tilanne (esim. saamasi kommentti tai muualla tapahtunut asia), joka sinulle on tapahtunut blogisi ansiosta?
Ei minulle kai ole mitään kovin kummallista blogin tiimoilta tapahtunut? Paitsi kerran joku mies pisti sähköpostia, jossa kertoi vain sen, että minulla on kauniit kynnet...

5. Millainen olit 17-vuotiaana?
Nuori kapinallinen. Muistaakseni pukeuduin paljon mustaan (ja jokseenkin dramaattisestikin), hiukseni olivat lyhyet ja tummat ja ajoin kirkkaan keltaisella skootterilla, joka kyllä aika hyvin karisti kaiken goottiuden allekirjoittaneesta... Luin jonkun 12 kurssia historiaa lukiossa ja sen lisäksi kaikki mahdolliset maantiedon kurssit. En tainnut harrastaa juuri mitään.

6. Voisitko kuvitella asuvasi pysyvästi ulkomailla (jos olet ulkosuomalainen, voisitko kuvitella asuvasi pysyvästi Suomessa)?
Voisin, mutta harkitsisin kyllä tarkkaan, minne ihan pysyvästi pysyvästi muuttaisin, sillä esim. toimiva terveydenhuolto on aika olennainen osa elämää. Esim. astmalääkkeistä pitäisi myös pystyä saamaan jotain alennusta vielä ulkomaillakin.

7. Kuka on ihannenaisesi julkkisten joukosta?
Tunnustan heti etten kyllä seuraa yhdenkään julkkiksen elämää kovinkaan aktiivisesti tai mielenkiinnolla, mutta heitetään tähän vaikka Alyssa Milano, josta olen aina pitänyt ja joka on toiminut paljon hyväntekeväisyydessä ja josta ei juuri löydä negatiivista julkisuutta.

8. Oletko unelmatyössäsi ja millainen on / olisi unelmatyösi?
En. Unelmatyöni olisi todennäköisesti jotain, missä saisin joko toteuttaa luovuuttani jollain tapaa - tai olla eläinten, etenkin hevosten, parissa.

9. Mainitse yksi asia, jota olet elämässäsi myöhemmin katunut.
Sitä, etten lukion aikaan lähtenyt Usaan vaihto-oppilaaksi, vaikka siihen olisi mahdollisuus tullutkin. Ylipäätään vaihtoon lähtemättä jättäminen kaduttaa.

10. Aiotko vielä jossain vaiheessa tulevaisuudessa opiskella?
Jos voin sitä välttää niin en. En ainakaan mitään monivuotista projektia haluaisi enää opiskelusta tehdä. Voi tosin olla, että mikäli en ala kohta löytämään töitä omalta alaltani, joudun harkitsemaan toista talaa.

11. Milloin ja millaisessa tilanteessa olet viimeksi itkenyt?
En itke kovinkaan helposti, enkä kovin usein. En yleensä itke omia murheitani, vaan toisten. Viimeksi taisin hieman niiskutella kuultuani erään läheiseni raskaasta päivästä ja masennuksesta. 

Ja... heitän vielä mukaan omat 11 kysymystäni:

1. Millaiset ovat suosikkikenkäsi?
2. Huulipuna vai huulikiilto? Miksi?
3. Paras kesäjuoma?
4. Mitä teknologian ihmettä ilman et haluaisi olla?
5. Minne matkustaisit, jos sinun pitäisi lähteä huomenna?
6. Paras tapa viettää sunnuntaita?
7. Rakkain lapsuusmuistosi?
8. Oletko allerginen millekään? Jos, niin mille?
9. Millainen oli ensimmäinen poika-/tyttöystäväsi?
10. Hyvin palkattu työ vai hyvin mukava työ?
11. Suosikkikasvisi?

Heitän haasteen kaikille "Näitä luen" -listallani oleville suomalaisille bloggaajille (myös ulkosuomalaisille), paitsi Buttermilk Bisquitsille tietenkin. Muutkin saa tehdä!

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Minäkin sain mailia samalta mieheltä, kehui kynsiäni kauniiksi ja tasaisiksi. :D

Sugar kirjoitti...

Kiva postaus! Otin haasteen vastaan :)