torstai 25. maaliskuuta 2010

Nääs nääs.

Minut on näköjään hyväksytty diplomi-insinöörien ja filosofian maistereiden joukkoon Tampereelle opiskelemaan teknistä viestintää, eli tekniseksi kirjoittajaksi. Kurssin sisältö:
  • Tietotekninen perusosaaminen
  • Dokumentaation visualisointi ja dokumentoinnin työkalut
  • Sujuvan tekstin tuottaminen: suomi-englanti-suomi
  • Rakenteiden dokumentointi
  • Käytettävyyden perusteet ja terminologia
  • Riskien hallinta ja tietoturva
  • Projektinhallinta
  • Viestintä-, vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot

Ah, siellä se on... vanha "ystäväni", projektinhallinta. Hrrr... No, mutta kaikkeahan pitää kokeilla, eikö? Olen yhä siinä uskossa, että koulutuksesta on hyötyä mihin tahansa tulevaan työhön - ainakin jollain tapaa. Ja ainakin nyt sitten on jokin suunnitelma käytännöllisesti katsoen vuoden loppuun, tosin sillä varauksella, että JOS viisumi tulee niin tokihan se on sitten ykkösjuttu, samoin kuin se, jos töitä jostain heruu. Aika hurjalta tuntuu lähteä aloittamaan TAAS alusta, mutta pakko on jotain yrittää. Vanhempien luona asuminen ei ole kovin "cool" enää tässä iässä - ja nyt on hyvä tekosyy lähteä.

Koulutus alkaa jo 12.4., joten kiirehän tässä tulee.

5 kommenttia:

Rippu kirjoitti...

Iiih, aaah, onneksi olkoon :) Kyllä Tampere on ihan mesta paikka, vaikka olenkin ehkä vähän puolueellinen sanomaan mitään ;D Vaikkakin kokonsa puolesta minun makuuni liian iso. Mutta aina yhtä ihana ja tuttu mennä "kyläilemään". Pitää kysellä ja pitää korvat auki tuon asuntoasian suhteen, kun olen sopivasti kotisuduille viikonlopuksi menossa käymään.

koshka kirjoitti...

Hieno juttu, onnea! Jään innolla odottelemaan juttuja opiskelusta, kunhan pääset alkuun :)

päivi kirjoitti...

Onneksi olkoon! Ikinä kuullutkaan sellaisesta alasta kuin tekninen viestintä, mutta vaikuttaa aika hyödylliseltä koulutukselta. Ja Tampere on ihan helmi kaupunki: jos joutuisin muuttamaan Suomessa jonnekin muualle (nyt siis Helsingissä, alun perin kotoisin keskisuomalaisesta takahikiäkylästä, jonne en ikinä palaa), valitsisin empimättä Tampereen!

Johanna kirjoitti...

Siis, call me stupid, mutta mulle ei nyt ihan auennut että mitä toi on? Mitä työtä tuolla koulutuksella voi siis tulevaisuudessa tehdä? Mahtavaa joka tapauksessa, että paikka irtosi, pääset vähän johonkin suuntaan liikkumaan ja arkiympyrät vaihtuu :)

Jenni B kirjoitti...

Kiitos kiitos kommenteista ja onnitteluista :)

Mitä työmahdollisuuksiin tulee... Todellisuudessa heppahommat ja kirjoittaminen yms. kiehtoo enemmän kuin mikään muu, mutta mitä ilmeisemmin erilaisia ovia voi tuollakin koulutuksella aueta. Wikipedia sanoo: "Teknisiä kirjoittajia on yleensä yrityksissä joissa on tuotekehitystä tai ohjelmistonkehitystä. Teknisten kirjoittajien työpaikkojen määrä seuraa insinöörien, ohjelmistosuunnittelijoiden työpaikkojen määrää."

"Teknisiltä kirjoittajilta vaaditut taidot ovat moninaisia: heiltä odotetaan hyvää kirjoitustaitoa, kykyä ymmärtää tekniikkaa, esimerkiksi yrityksen tuotteita ja ohjelmistoja sekä kykyä ymmärtää asiantuntijoita, ja muokata heiltä saatua tietoa lukijoille sopivaan muotoon. Englannin kielen taito on usein perusedellytys, koska monet tuotettavat tekstit ovat englanninkielisiä.

Teknisen kirjoittajan työ saattaa joidenkin tehtävien osalta sivuta myös Copywriterin työtehtäviä, joskin Copyt ovat lähtökohtaisesti enemmänkin erikoistuneita kaupalliseen tekstiin."