tiistai 7. syyskuuta 2010

Elisa/Saunalahti

En ole jaksanut vääntää postausta, koska talossani asuu pikkuinen vitutus. Semmoinen sitkeä, pahanilkinen, yllätyksiä täynnä oleva vitutus. Jolla on veitsenterävät sarvet ja krooninen ripuli.

En tiedä, mutta hermot tässä menee. Kaikki alkoi itseasiassa jo toissa viikolla, kun nettini alkoi osoittaa jälleen hyytymisen merkkejä. Ei sillä, etteikö se olisi tehnyt sitä ennenkin, mutta pikku hiljaa jatkuva hitaus alkoi muuttua jatkuvaksi pätkimiseksi. Nettipuheluista ei tullut mitään, videoita ei pystynyt katsomaan ja Facebookkin hädintuskin jaksoi latautua. Yhtäkkkiä Googlea ei enää löydykkään.

Torstaina soitin asiakaspalveluun, jossa n. 10 minuutin jonotuksen jälkeen mies kertoi ettei verkossa pitäisi olla vikaa ja suositteli soittamaan tekniselle puolelle (jonne olin kyllä opaskirjan mukaan soittanut). Jonotin puolisen tuntia sinne ja luovutin kun alkoi vituttaa siinä määrin, etten olisi enää kyennyt järkevään keskusteluun kuultuani samat ikivihreät hitit neljäänkin kertaan. Lähetin netissä vähän "palautetta". Sivun avaamiseen meni 7 minuuttia, lähettämiseen 6 minuuttia. Mahtavaa. Vastausta voidaan odotella "noin viiden arkipäivän kuluessa". Kiva ettei kiirettä ole. Eilen kävin henk. koht. liikkeessä, jossa ikuisuuksien odottelun jälkeen sain vihdoin palvelua ja uuden nettitikun - eri merkkisen. Sain myös 15 megan yhteyden, joka jo näkyy tulevalla laskulla (joka aleni jonkun verran), mutta esiintyy parhaimmillaan 1.7 megan yhteytenä tällä hetkellä - siis silloin kun se ei ole kokonaan katki.

Hetken (noin tunnin) netti toimi ihan kivasti eilen. Sain jopa kahden megan yhteyden aikaan, kunnes kaikki menikin päin helvettiä. Loppu illan nautiskelin pätkivästä, hitaasta ja takkuisesta netistä, joka ei edes sitä kahta megaa ollut nähnytkään. Mitään telkkariohjelmia on turha yrittää katsoa, videopuheluista puhumattakaan.

En enää ymmärrä mistä tässä on kyse, sillä olen aivan Suomen kolmanneksi suurimman kaupungin KESKUSTASSA eikä Elisa/Saunalahti SILTIKÄÄN toimi? Miten se on edes mahdollista? Eipä sillä että tämä toimisi Seinäjoellakaan. Fantastista.

Onneksi ongelmani eivät vallan tuohon lopu, vaan bonuksena olen tänään saanut taistella myös omapäisen skannerin kanssa, jolle enemmän kuin yhden paperin skannaaminen on katastrofi. Keittiön hanakin taitaa kaivata uusia tiivisteitä, mutta en ollut vielä tänään henkisesti valmis taistelemaan myös huoltomiehen kanssa.


ARGH.

2 kommenttia:

Eveliina kirjoitti...

Kylläpä vaan vastustaa.... Mutta niinhän se menee, että kun joku alkaa vastustamaan niin sitten kaikki asiat alkaa menemään päin prinkkalaa!! :S Toivottavasti saat nyt sen netin toimimaan! :)

Marianne kirjoitti...

Mikko käski sanoa, että "onneksi olkoon, ostit mokkulan". :D Että joo, sehän on aikalailla yleistä tietoa, ettei mokkulanopeudet yllä ikinä noihin suurimpiin nopeuksiin. Kaks on jo aika hyvä. :P Jos oisit ainut ihminen siinä tukiasemassa, missä oot kiinni, niin nopeus vois olla yli kymmenen.

Näin minua koulutti Mikko!

Niin miksi sä et ole adsl:ää tai kaapelimodeemia sinne hankkinut? Kuitenkin käytät nettiä paljon.