sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Smoothiepömpelin pauloissa

Ankea sää masensi hieman tänä viikonloppuna. Ulkona on muutama aste lämmintä, mutta märkää ja harmaata, eikä siellä innosta liikkua mihinkään. Monitoimikone onkin siis ollut aktiivisessa käytössä, kun olen sekoitellut milloin mitäkin hörpittäväksi sopivaksi mössöksi. Eilen aamulla sulloin laitteeseen tuoretta banaania ja appelsiinia, sekä ananasta purkista. Sakeuttamisen nimissä mukaan lorahti myös vaniljajugurttia. Kylläpä oli hyvää!

Sokeria laitoin sekoitukseen ensimmäisen kerran vasta kun kokeilin, mitä saan aikaan maitorahkasta, mustikoista ja maidosta. Hedelmäsmoothiet eivät mielestäni sokeria kaipaa, jugurtissa on kuitenkin jo jonkin verran makua.

Aamupalalla tuli nautittua myös paistamani täysjyväpatonki, johon heitin puolikkaaseen lätta-margariinia ja toiseen puolikkaaseen kotitekoista omenahilloa (maailman paras hillo!). Kaveriksi raejuustoa ja tietenkin teetä. Taustalla onkin ystävältäni saatu Rooibos-tee Aavikkokerma, joka on ensimmäinen Rooibos-tee, josta olen pitänyt. Mmm. Tuolla aamupalalla jaksoinkin porskuttaa pitkälle alkuiltaan saakka, jolloin tein uunissa suosikkiani - yrttilohkoperunoita. Kaveriksi isän tekemiä lihapullia pakkasesta ja maailman parhaita pikkutomaatteja Espanjasta. Nams!

Tänään en ole vielä smoothieta askarrellutkaan, mutta ajattelin tehdä banaani-appelsiinismoothien ihan kohta... Addiktio on melkoinen. Tuleepahan kerrankin syötyä hedelmiä oikein tosissaan! Ajattelin kokeilla tässä joku päivä myös kenties jonkinlaisen omatekoisen pastakastikkeen värkkäämistä tai jotain muuta suolaista, ehkä keittoa. Olen kuin pikkulapsi, joka on juuri saanut uuden lelun...

2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Blenderi on kyllä kiva vekotin :) Itsekin viime viikolla ollut kovassa käytössä. Kannattaa myös kokeilla hedelmien ja vihannesten sekoittamista: esim. banaania, kiwiä, selleriä, rucolaa, nams!

Panda kirjoitti...

Oih blenderi on must have <3.

Minun aamupelastukseen tulee mm:
- banaania
- pähkinöitä
- turkkilainen jugu
- mansikoita
- mustikoita
- 2kpl raakaa kananmunaa (tuo ihanan pehmeän koostumuksen smoothiehen)
- kuohukermaa
- vanilja-aromi
- jääpaloja mikäli blenderi pystyy niitä murskaamaan