torstai 10. toukokuuta 2012

Sitten viime kirjoitusten...

Perjantaiperinteeksi muodostunut kotitekoinen ruispizza / Epämääräinen kanapasta

Helppo ruispizza syntyy näin:

Sunnuntai Ruispizzamix -pussi,
johon lisätään 2dl lämmintä vettä
Ketchupia tai tomaattikastiketta maun mukaan
1 pkt mozzarellaa (X-tra 19%)
Kirsikkatomaatteja
Tuoretta basilikaa
Pizzamaustetta
225 astetta ja 10-15 minuuttia

Epämääräinen kanapasta puolestaan oli kokeilukappale. Marinoin broilerin ohutleikkeet valkosipulimarinadissa, paistoin uunissa ja leikkasin paloiksi pastan joukkoon. Pastana täysjyvä Cappellini, seassa Dolmio Light Bolognese-kastike, n. 1,5 dl ruokakermaa (kevyt ja paksu) + kuivattua basilikaa, hippu suolaa ja pippuria + mozzarellaa.

Minilehdet pihakoivuissa alkuviikosta enteilevät kesää...

Meillä on tällä viikolla lämpötila kohonnut jopa 17 asteeseen... Kohta päästään nauttimaan parvekkeesta, sillä siivousurakka odottaa viikonlopun jälkeen...

Lyhdyt / Kimalaispörriäinen lämmitteli iltapäivän auringossa

Jätänkö lyhdyt kesäksi, vai ripustanko samalle paikalle jonkinlaisen roikkuvan kukkaviritelmän? Parvekkeelle on kesäksi himoittu myös yrttejä ja jotain syötävää, kuten ehkä pensasmustikkaa tms, mikäli jotenkin osaan moista kasvattaa...

Nuoria esiintymässä Mäkkärin kulmalla / Merisuolaa jalkakylpyihin!

Olen rakastunut merisuolajalkakylpyihin. Otin viimeinkin isän vinkistä vaarin ja upotin rutikuivat jalkani lämpimään suolaveteen 20 minuutiksi (!) ja siitäpä se addiktio sitten syntyi. Nyt tästä suolailusta lienee tulossa jokapäiväinen tapa, sen verran nimittäin unelman pehmeäksi nämä koppurajalatkin muuttuivat jo yhden kerran jälkeen! Ehkä tästä vielä päästään ainakin jalkojen osalta kesäkuntoon... On muuten ainakin halpaa "kylpysuolaa"!

Laitoin tässä myös kylpyhuoneen uusiksi ja vielä meinaan käydä keittiönkin kimppuun tässä ja samalla lähtee tavaraakin pois annettavaksi laukkujen ja vaatteidenkin muodossa. Tulin siihen tulokseen, etten viitsi vaivautua kirpparipaikan kanssa, koska ne ovat sen verran kalliita etten ehkä saisi edes omiani pois jos sinne nuo muutamat tavarat veisin...

Mike puolestaan onkin sitten niin hyvä koulussa, ettei heillä kuulemma enää ole hänelle oikein mitään opetettavaa ja ehdottivatkin, että Mike olisi jopa loppuajan (marraskuulle saakka) työharjoittelussa, missä voisi ehkä oppia enemmän..! Hurjaa. Vastahan tuo on jonkun 4 kuukautta opiskellut!

Huomenna kutsuu Pohjanmaan lakeudet viikonlopun ajan, joten blogipäivitykset taitavat nyt jäädä, koska meillä ei sitä kannettavaakaan (enää) ole... Ohjelmassa on heppailua ja äitienpäivää... Hyvää viikonloppua jo valmiiksi siis!

3 kommenttia:

Juhannusruusu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Juhannusruusu kirjoitti...

Merisuolajalkakylpy kuulostaa mielenkiintoiselta. Kuinka paljon suolaa pitäisi laittaa vadilliseen vettä?

Hauskaa viikonloppua lakeuksilla!

Jenni kirjoitti...

Hei, ohjeesta riippuen tuntuu olevan 2rkl-1dl suolaa vatia kohden, vanhemmilleni oli lääkäri suositellut puolta desiä suolaa vatia kohden. Ei tarvi hirveän täyteen vettä laittaa.