perjantai 13. heinäkuuta 2012

Budjetti: 2,50 euroa päivä

Sanoisin, että tämä tuleva viikonloppu vaati jo hieman luovuutta, mitä tuli ruokaostoksiin. Perjantain, lauantain ja sunnuntain ruokiin oli nimittäin jäljellä 16 euroa, tarkoittaen hieman reilua 2,50 euroa per henkilö päivää kohden. Se ei ole kovin paljon.

vas. Huhtikuussa kerättyjä ruokien hintoja / oik. Findus Classic Wok valmistumassa

Olimme nyt sen verran onnekkaassa asemassa, että kotoa löytyi jo useammat, hintavammat perusjutut, sekä täysjyvämakaronia, joten selvisin tänään kaupasta ostamalla vain 1,5 L appelsiinimehua, 1,5 L kevytmaitoa, 400g naudan jauhelihaa (edullisinta sellaista), hunajaa, mansikkahilloa, juurespihvejä sekä bonuksena hyvässä tarjouksessa olleita vihreitä viinirypäleitä ja aterian jälkkäriksi vielä Miken herkkua, suklaavanukasta, joka ei muutenkaan maksa kuin 0,53 senttiä purkki, mutta oli nyt -30% alessa, päiväyksen lähestyessä. Koko hommalle tuli hintaa 15,59 euroa, eli aika tarkalle meni.

vas. Valmis kasvisateria / oik. Jääkaapin vakioasukkaat: appelsiinimehu & maito

Tälle päivälle oli ateriana juurespihvien kaveriksi jo aiemmin viikolla ostamani wokki (se oli tarjouksessa) ja loppu viikonlopun olisi tarkoitus syödä lihamakaronilaatikkoa, jonka teen huomenna. Aion myös jossain vaiheessa tehdä joko skonsseja tai pannukakun (tai molempia), sillä kummatkin ovat maistuvia, edullisia ja ihan täyttäviäkin ja niihin löytyy yleensä aina kotoa aineksia. Toki myönnän suoraan, että mikään laihduttajan ruokavaliohan tämä ei nyt ole, mutta ironista kyllä, kun lakkasin laskemasta kaloreita ja murehtimasta turhia, putosi painokin itsestään 1,5 kiloa... taas vaihteeksi. Eli pannaridieettiä sitten vaan kehiin?

Ja vaatteina ei mitenkään maailman parhaiten istuvat farkut (ainakaan näissä kuvissa)
ja ikisuosikkini, Usasta hankittu hulmuhihainen sininen, rento t-paita.

Olen kyllä oppinut viime aikoina hyvin säästelijääksi ja harkitsevaksi kuluttajaksi! Ehkä oli jo aikakin? Olen yleensä aina ollut hyvin pitkälti "tili tuli, tili meni" -tyyppiä, mutta ehkä meistä kahdesta huolehtiminen on hieman opettanut tuota rahan hallintaakin, kun enään ei ole vain omista syömisistä kiinni. Nykyään vertailen paljon hintoja ja tuotteiden laatua, mutta pyrin silti samalla ostamaan myös esim. luomua tai Reilun Kaupan tuotteita, siinä missä voin. Suosin kuitenkin paljon noita lähikaupan Rainbow (ja joskus Xtra) -tuotteita, jotka mielestäni ovat melkeinpä yhdeksässä tapauksessa kymmenestä yhtä hyviä, kuin kalliimmat kaverinsa. Kokeilen mielelläni uusia tuotteita, mutta muutamia vakioita on, joista en aivan hevillä luovu ja sitten taas muutamia sellaisia, joista voisin ostaa halvempaakin, mutta mistä en halua pihistää. Maanantaina aionkin juhlia ja ostaa ainekset kunnon salaattiin! Hurjaa!

Mutta näillä mennään nyt ja hyvää viikonloppua!

PS. Mainittakoon vielä, että säästämme kyllä pienen omaisuuden ostamalla nykyisin -aina- kaikki leipämme suoraan leipomon tehtaanmyymälästä!

1 kommentti:

Katje kirjoitti...

Kirjoitatko kaikki ruokaostokset ylös? Voi kun itsekin jaksaisin! :) Varmasti kätevää seurailla ostoksia.
Itse aina kaupassa vertailen kilohintoja, esim. valmiit juustoviipaleet on ihan hirveän kalliita. Valmisruokia ei tule ostettua koskaan, nekin hirmu kalliita eikä oikeastaan ravintoarvoiltaa hurraamisen arvoisia. Mysliä teen Kemikaalicocktaiin herkkumysli-ohjeen mukaan.. Tässä muutama ruokavinkki :)