torstai 26. heinäkuuta 2012

Sekametelisoppaa

Tänään meillä syötiin pastaa. Edellisestä kerrasta olikin jo hetki ehtinyt kulua ja olin sattumoisin viettänyt aamupäivän pastareseptikirjaani selaillen, joten niinhän siinä sitten kävi. En kuitenkaan tehnyt kirjan reseptillä pastaa, vaan ostin summissa jotain aineksia ja iskin kaiken sekametelisoppa-periaatteella pataan ja odottelin jännityksellä mitä siitä tulee.

Pohjana oli täysjyväpenne, jota keitin kokonaisen pussillisen. Sen kaveriksi heitin purkillisen basilikaista pestoa, sekä purkillisen kolmen juuston ruokakermaa (ilmankin olisi näin jälkikäteen pärjätty). Päälle nakattiin hieman valmiiksi paistettuna kaupan lihatiskiltä ostettua kananrintaa, tuoretta basilikaa ja koristeellisesti asetellut kirsikkatomaatit. Mike tuntui tykkäävän ja tykkäsin minäkin, tosin jonkinlainen toinen juustohässäkkä olisi ehkä sopinut paremmin. Emmental-gouda-cheddar-ruokakerma oli hilppasen erikoinen. Pelkällä pestollakin olisi tosiaan selvitty, olisi tullut varmaan ihan maukas. Tuota Rainbown täysjyväpenneä ostan kyllä toistekin, koska siinä oli itsessäänkin jo tosi hyvä maku ja kaiken lisäksi pussillinen maksoi vain euron ja siitä teki ison kattilallisen.

Eilen nautiskelin kotimaisia kirsikkatomaatteja mozzarellasalaatin kera...

Saattaa olla, että siskoni (nuorempi isosisko) tulee huomenna täällä pyörähtämään, sillä oli kiinnostunut menemään asuntomessuille (tykkäsin pienenä (!) käydä niissä ahkeraan) kaverinsa kanssa. Ensi viikon alussa toisen siskon poika kihlattuineen puolestaan on tulossa vierailulle pariksi päiväksi ja viikon lopulla olemme itse menossa syömään Miken esimiehen luo - ja samalla tapaamaan heidän pientä terrieriään, jota todennäköisesti tulemme hoitamaan omistajien lähdessä viikonloppureissulle syksymmällä.

Lauantaina onkin jo Miken viimeinen työharjoittelupäivä (tosin vain pari tuntia) ja maanantaina koittaa paluu koulun penkille. 13. elokuuta Mike aloittaa osa-aikatyöt nykyisessä harjoittelupaikassaan, mutta jatkaa samalla osan viikkoa koulussa. Mukavaa, että edes toinen meistä saa vähän jalkaa oven rakoon, mitä töihin tulee... Työkokemus on valttia!

Ei kommentteja: