torstai 13. joulukuuta 2012

Joulukuun 13.

Jumaliste, olen kypsä noihin Kangasala-Tampere busseihin. Tiistain tarinan tiedättekin, mutta tämä päivä oli liikennöinnin osalta vielä turhempi. Lähdin töistä 15:15, että ehtisin kotiin aivan mainiosti neljäksi, koska luokseni oli tulossa työkaverini sisko leikkaamaan hiuksiani. Olin bussipysäkillä hyvissä ajoin, että ehtisin 15:28 pysähtyvään bussiin ja hieman harmittelin, että olin niinkin aikaisessa, kun sää oli taas sellainen mahtava jää-/lumimyrsky, nyt entistä kylmempänä. No, odotin sitten bussia. Tanssahtelin, hyppelin, puhaltelin sormiini, jotka palelivat lapasissa. 15:28 tuli ja meni. Ei bussia. Odotin. Odotin ikuisuuden. Ei ainuttakaan bussia, paitsi yksi pikavuoro, joka ei siinä kohdin olisi edes pysähtynyt. Odotin toisen ikuisuuden. Käsiin sattui kun oli niin helkkarin kylmä. Pysäkille tuli mies, jolta kysyin mahtaako hän tietää koska seuraava bussi ehkä tulee. Tuumi, että 15:45 piti jonkun bussin lähteä Kangasalta, joten kai se pian kohdalla olisi... Kello oli siis jo 15:40+. Oli hieman kylmä. Juteltiin siinä sitten lämpimiksemme ja mies kertoi, ettei tämä mitään uutta ole. Hän on tottunut jo pyrkimään yhtä bussia aikaisempaan bussiin "varmuuden vuoksi", koska niin moni bussi on jäänyt välistä viime aikoina. Kello läheni neljää. Ei busseja, vain jäätävää tunnelmaa.

Lopulta yksi bussi tuli hieman yli neljä, sekin 20 minuuttia aikataulustaan myöhässä. Kiitin onneani, että en ollut ottanut vain Paunun busseihin sopivaa matkakorttia, vaan matkahuollon oman kortin, joka käy kaikkiin tuolla välillä ajaviin busseihin. Paunun busseista kun 2 jätti kokonaan tulematta, joten olisin todennäköisesti seissyt pysäkillä aika pitkään, etenkin kun se kolmaskin oli jo myöhässä... Lähetin pikkuisen reklamaatiota siihen yritykseen kun lopulta pääsin kotiin ja pystyin taas liikuttamaan sormiani. Näin ollen taivalsin siis tänään n. 10 km matkaa melkein tunnin. En ihan ollut kyllä neljältä siis kotona. Tosin, kampaajanikin myöhästyi tunnilla, koska moottoritie oli poikki onnettomuuksien vuoksi...

Hesburger/Presso ja parturoinnin jälkimainingit

Jos ihan rehellisiä ollaan, hieman pelotti siinä vaiheessa kun kampaajani kertoi aloittaneensä nämä kampaajan opiskelunsa vasta tämän vuoden elokuussa... Mutta sitten lohduttauduin sillä, että päässäni on tosiaan aika paljon tukkaa ja sitä saisi leikata aika ronskilla kädellä, ennen kuin sen saisi "pilattua". Sanoin, että haluan kuivat latvat pois, näytti, että ehkä 5-7cm lähtee... mutta noh, ehkä siitä lähti sitten tuplasti se... Sillä "ronskilla kädellä". Kuten sanottu, onhan tässä vielä mistä ottaa. Edelleen tukka ylettyy tuonne "rintsikkarajaan" takaa (hyvä kuvaus), joten onhan tätä, vaikkei nyt enää vyötärölle yletykkään. Hiukset tuntuvat paksummilta, eivätkä varmasti nyt enää takkuunnu niin kovasti. Enpä ollut tätä sitten huhtikuun leikannutkaan, joten ehkä tämä jo tuli tarpeeseen?

Suunnitelmissa olisi myös jossain vaiheessa tässä vielä iskeä tähän jotain pirtsakkaa raitaa tms... Sitä odotellessa sitten. Nyt painun petiin (kello on oikeasti 0:30, mutta huijasin ja tungin väkisin tämän postauksen 13. päivän puolelle) lukemaan Britannian InStyleä... Hyvät yöt!

1 kommentti:

Matkantekijätär kirjoitti...

Tuo jos jokin on ihan sikatympeetä! Ihme ja kumma, että ihmiset eivät suosi julkisia, jos on mahdollista päästä paikasta A paikkaan B jotenkin muuten...