tiistai 19. huhtikuuta 2011

Melkoinen kurvi

Repäisin tänään ja ostin reilu 10-vuotisen meikkaushistoriani kalleimman meikkituotteen: Clinique High Impact Curling Mascara -ripsarin. Mitä ripsareihin tulee, etsin yhä Sitä Oikeaa, jonka kanssa pärjäisi kaikissa tilanteissa ja jolla pystyisi tekemään siistin ja nopean arkimeikin pisteen iin päälle - mutta myös draamaa tarvittaessa. Marssin Sokokselle Cliniquen ripsarit silmissä kiiluen. Usassa mokomilla on hintaa n. 15 dollaria - eli ei juuri mitään (en vaan ole vielä löytänyt Wisconsinista kauppaa joka niitä myy), mutta auts, Sokoksella tämä valitsemani ripsiväri olikin 26,50 euroa. Ostin sen silti, koska olin (tyhmän)rohkea, enkä vielä silloin tajunnut, että voisin ehkä hyödyntää nettikauppoja.

Joku siellä nyt varmaan lukee tätä ja pyörittelee silmiään tai nauraa, mutta ihan oikeasti, tämä on kallein koskaan itse, omilla rahoillani ostama meikkituote. Kallein ihonhoitotuote puolestaan lienee Cliniquen Pore Minimizer -seerumi, jota ostin viimeksi ehkä 3 vuotta sitten, mutta jota kaipaan päivittäin...

En malttanut odottaa huomiseen aamuun tämän tuotteen koeajamista vaan poistin meikit heti kotiuduttuani (ja syötyäni) ja aloin testaamaan... Cliniquen edustaja kaupassa kehui ripsiväriä kovasti (hänen työtäänhän se on) ja mallaili sen sopivuutta omaan elämäntilanteeseeni. Kyseessähän on ripsiväri, joka lähtee lämpimällä vedellä, mutta lukemieni arvostelujen perusteella ei juuri muulla. Kokeilin ripsaria oikeaan silmääni ja järkytyin. Positiivisesti. Katsokaa:


Kuvissa ainoa meikki on siis juurikin yksi kerros tätä Cliniquen taivuttavaa ripsiväriä, joten pahoittelen iloista sinertävyyttä silmän sisäkulmassa (kiitos silmälaseille) ja myös järkyttävässä kunnossa olevia kulmakarvoja, joita ei todellakaan tajua noin kamalan näköisiksi kylppärin kelmeässä valossa... Kaikki jotka vielä haaveilevat luontaisesti tummista kulmakarvoista voivat liittää haavekuviinsa myös mielleyhtymät ihastuttavista tummista hajakarvoista joita -6 näkökyvyn omaava henkilö ei erota ennen kuin näistä hirveistä lähikuvista. Mutta, jos nyt katsotte noita ripsiä. Ripseni eivät varmaankaan ole maailman tuuheimmat, mutta pituutta niistä löytyy omaan makuuni sopivasti sellaisenaan. Nytkin jo hankaavat linsseihin ripsivärin kanssa, ellen taivuta niitä. Näihin kuviin en ripsiäni taivuttanutkaan, sillä ripsari - uskomatonta kyllä - taivutti ripseni vielä parempaan tulokseen kuin mihin olen pystynyt ripsien taivuttimella ja ripsarilla. Ripsientaivuttimien kanssa ongelmana on aina se että ripsistä tulee helposti "kulmikkaat", kun taas tämä ripsiväri taivutti paksukarvaiset ripseni täysin ongelmitta jo ennen un ehdin käyttää harjan kurvipuolta, jolla oli tarkoitus taivuttaa.

Pidän itse luonnolista hieman näyttävämmistä ripsistä ja omaan makuuni tämä sopii erinomaisesti. Ripsari on todella kevyen tuntuinen, nestemäisempi kuin aiemmin käyttämäni ripsarit, mutta ei silti sottaa. Tuuheutta kaipaaville tämä ripsiväri ei varmaankaan ole se paras valinta, mutta kihartamaan tämä pystyi yllättävän hyvin! Jatkossa taidan kyllä tilata ripsari Usasta, sillä Suomessa hintaa on tuplasti se mitä siellä...

Koin muuten melkoista riemua Sokoksella kun tajusin että sieltä saa Olayn puhdistuspyyhkeitä! Ostin Usasta juurikin noita kosteita puhdistuspyyhkeitä pari viikkoa ennen matkani päättymistä, kun en halunnut ostaa enää uutta puhdistusaineputelia. Yleensä puhdistusliinat eivät ole sopineet iholleni vaan ovat tuntuneet tahmeilta ja jättäneet todella ärsyttävän, likaisen tunteen. Nämä Olayn kosteat puhdistuspyyhkeet tuntuvat yhtä ihanilta kuin kasvopesu, mutta voidetta ei tarvitse kiirehtiä laittamaan päälle, koska ihoa ei kiristä. Sääli, että Suomessa myytävässä pakkauksessa on vain 20 liinaa, mutta nämä lähtevät kyllä ehdottomasti kanssani Pohjanmaalle!


Shampoota ja hoitoainetta kaipasin myös ja päädyin valitsemaan Wella Pro Series -sarjan intensiivisesti värjätyille hiuksille tarkoitetut isot pullot, jotka lupaavat suojella hiusta vaurioilta. Tuoksu toi mieleen kesän (hyvällä tapaa) ja päätin lähteä kokeilemaan tätä sarjaa jo ihan edullisehkon (6,90€/500ml) hintansakin puolesta.


Ostin Stockan hulluilta päiviltä joku aika sitten Osiksen Flatline -muotoilutuotteen suoristusta varten, mutta tajusin vasta kotona että se pitää laittaa vasta kuiviin hiuksiin. En yleensä aamuisin ehdi/jaksa/halua suoristaa hiuksiani, joten en ole vielä edes päässyt tuotetta kunnolla kokeilemaan. Tarvitsin jotain, joka suojaisi kuumuudelta jo föönätessä, sillä sitä tulee harrastettua useammin, kun hiukset on pakko kuivata kiireessä. Ideaalitilanteessahan olen todellakin "wash & go" -tyyppiä, eli en hiuksille tee muuta kuin pesen ja se on siinä. Niinpä ostin nyt kokeeksi XZ-sarjan "kampausnesteen", mitä se ikinä sitten onkaan. Lupasi kuitenkin suojata kuumuudelta ja sopia "föönikampauksiin" - se riitti. Yllätyin kun kokeilin tuotetta kotona ja ensivaikutelma oli vahva alkoholin haju. Onneksi haju haihtui pian (suihkautin tuotetta kädenselkään) ja jätti jälkeensä miellyttävähkön, kampaamoa muistuttavan tuoksun. Eiköhän tällä pärjätä.

Ruokaa hain muuten kotimatkalla Fuudis -nimisestä pikkupaikasta, josta saa wokkeja ja salaatteja, sekä 5 euron hintaisia smoothieita. Otin kanawokin mukaan, sen kummemmin customoimatta, varmistin vaan ettei siinä ole currya. Ei ollut. Mausteinen se oli kuitenkin ja todella täyttävä, sillä en kovasta nälästä huolimatta jaksanut syödä koko pönikkää tyhjäksi.

Join Wokkini kanssa jopa lasin maitoa (ja lasin vettä), mitä en koskaan pysty sellaisenaan yleensä juomaan. Nyt tuntui että oli pakko kun vesi ei yksin riittänyt tulisuuden laannuttamiseen. Alkupuoli annoksesta oli sopivan tulinen, mutta hapanimeläkastike ja mausteet olivat kai imeytyneet pohjalle enemmän, sillä mitä lähemmäs pohjaa pääsin, sitä tulisempaa ruoka oli. Hinta oli mielestäni ihan ok määrään nähden ja tulisen ruuan ja wokkien ystävät tykkäisivät tästä varmasti. Fuudis sijaitsee Puutarhakadulla, ei kovin kaukana Anttilasta.

EDIT: Tajusin sitten juuri ostaneeni 2 shampoota... Äiti saakin siis lahjan... ja kipitän huomenna hakemaan sen hoitoaineen nöyränä... Plääh.

EDIT 2: Tajusin myös käyttäneeni tässä postauksessa sanaa "omaava" (omata), mitä ei oikeasti edes ole suomen kielessä. Anteeksi. Viimeaikaiset (ilmeisen huonosti kirjoitetut) lehtiartikkelit ovat korruptoineet sieluni ja kirjallisen silmäni!

8 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Olen todennut että joskus laadusta kannattaa maksaa :) Cliniquen kasvovesi ja putsari on mun suosikkeja.

(pst, saako sun silmien värin adoptoida?)

Matkantekijätär kirjoitti...

Tosi makeet ripset! Taidan lisätä tuon ripsarin "sitten kun olen rikas diplomi-insinööri" -listalle!! :D On muuten aikas pitkä se lista!!!! :DDD Mutta tuo saattaa kyllä kiilata muutaman muun jutun ohi, niin ihanilta nuo sun ripset näytti kyllä!

Jenni kirjoitti...

Elina,
Musta tuntuu että alan myös tutustumaan joihinkin muihinkin Cliniquen tuotteisiin... tosin palkkapäivänä on varmaan uusi Pore Minimizer -seerumi ostettava... Jotain Cliniquen voidetta olen myös käyttänyt vuonna makkara, erään kaverini äiti on nimittäin kosmetologi ja vanhassa kotikaupungissani sain toisinaan häneltä jotain näytteitä yms. :) Ja mun silmillä näytti olevan tänään aika sininen päivä, mutta niillä on yleensä vaikeuksia päättää useiden eri sävyjen välillä... joten, jos haluat silmät jotka yllättävät SINUT ITSESI joka päivä... :D

Ilmi,
Kiitti :o Pitää tosiaan tutkia tuota netistä tilaamista tämän tuotteen kohdalla, sillä en ole varma, että haluan investoida tähän näin paljon jatkossa, vaikka ripsariin tykästyinkin. En nimittäin todellakaan ole rikas insinööri :D Mulla on myös meeeelko pitkä "sitten kun mulla on rahaa" -lista, jolta tuntuu joka päivä löytyvän jokin uusi juttu...

Mietiskelin kuitenkin, että haluan nyt satsata johonkin, jota tulen käyttämään vähintään 5 päivää viikossa seuraavat 3kk :) Tuolla hintaa en kyllä ostaisi ainakaan huulipunaa, tuskin luomiväriäkään, etenkin kun kyllästyn niin nopeasti... Muut meikkini ovatkin lähinnä huippuhalpaa Wet & Wild -sarjaa (laadukkaita luomivärejä), Lumenen Natural Code -sarjaa (luomiväritriot + huulikiillot) ja satunnaisia hajaostoksia Usasta :P Olen myös niin kalpea, että toistaiseksi olen löytänyt vain Lumenelta täydellisesti VÄRIN puolesta sopivan meikkivoiteen... :/

Nipsu kirjoitti...

Wau, toi ripsari näyttää hyvältä, just sellaista oon itsekin etsinyt... ehkä sit joskus vois kokeilla ostaa kun on rikas olo. ;)

Bisquits kirjoitti...

Tuo on muuten minunkin suosikkiripsarini, en vaihtaisi mihinkään muuhun. :-) Itse en ylipäätään huomaa eroa ripsareiden välillä, ja siksi tuo on ollut kiva yllätys.

Kristina kirjoitti...

Sulla on muuten ihan mielettoman hyvat kulmakarvat! Muistaakseni mainitsit etta et tee nille mitaan. Nehan ovat ihan taydelliset!!
Oletko muuten kokeillut E.L.F. cosmetics taalla rapakon toisella puolella? Niita voi tilata netista ja ne ovat seka hyvia etta tosi halpoja (alkaen $1).
Hyvaa paasiaista,
T: Kristina :)

Jenni kirjoitti...

Nipsu,
Mulle tulee ihan pohattaolo tässä!

Bisquits,
Olen toistaiseksi vaikuttunut ripsarin pysyvyydestä - ja siitä, että se todellakin lähtee aikasta hyvin suihkussa ilman sen kummempaa hinkkaamista :) Pitäisköhän pistää tositoimiin ja testata tallilla?

KohuKaunotar,
Enpä ole vielä koskaan tuota E.L.F.-sarjaa kokeillut, mutta taidanpa tutustua! Kulmakarvoistani saan puolestaan kiittää (?) isääni, joka on meistä kolmesta siskoksesta kahdelle onnistunut periyttämään muhkeat, tummat kulmakarvat. Mutta usko pois, kauneudenhoidon ammattilaiset ovat moittineet, etteivät kulmakarvani muodosta "oikeanlaista kaarta" eivätkä kuulemma jatkukaan tarpeeksi pitkälle silmän ulkonurkan suunnilla... Ihan miten vaan :D Sen jälkeen en ole antanut kenenkään niihin koskea kun eräs ammattilainen kerran nyppi ne sen verran ohuiksi, että äitinikin kauhistui että mitä kummaa oli tapahtunut... Näytin tosi omituiselta!

Marianne kirjoitti...

Enpä minäkään oo kalliita meikkejä toistaiseksi harrastanut. Ja viimeksi kun yritin ostaa hintavampaa puuteria, niin myyjä päätyi kauppaamaan samaa Lumenen mineraalimeikkipuuteria, kuin mitä nytkin käytän. Fail.

Sitten tuota ripsien tuuhennusasiaa en oo oikein koskaan tajunnut - ellei sitten liimailla lisäripsiä. Kun eihän se ripsiväri lisää ripsiä sulle tyhjästä taio. Ja jos sillä tarkoitetaan sitä, että se erottelee sun ripsiäsi, niin musta toi tuuhennus-termi on jotenkin kiero. Vaan semmostahan se mainostaminen on.