keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Toukokuun kosmetiikkasuosikit

Wella Pro Series -shampoot ja hoitoaineet

Ostin jokin aika sitten itselleni Wella Pro Series -sarjan värjätyille hiuksille tarkoitetun shampoon ja hoitoaineen, sillä suuri koko (500ml) ja edullinen hinta (6,90€) houkuttelivat kokeilemaan, etenkin kun tuoksukin miellytti nenää. Olen lapsesta saakka ollut hirmu nirso sen suhteen, mille tukka-aineet saavat tuoksua. Wellan tuoksu oli hyvin miellyttävä ja tukka tuoksuukin hyvältä vielä seuraavanakin päivä (ellei nyt satu vaeltelemaan pakokaasun katkuisilla kaduilla koko päivää). Shampoossa parasta on se, että se todellakin vaahtoaa. Vaikka vaahtoamattomatkin shampoot kuulemma puhdistavat, en itse saa ollenkaan peseytynyttä fiilistä ilman tuota vaahtoa. Shampoo ei takkuunnuta hiuksiani mitenkään erityisesti, mutta hoitoaine puolestaan tekee hiuksista niin silkkiset, että päähän ei jää takun takkua. Olen antanut hoitoaineen vaikuttaa sillä aikaa kun pesen itseni ja lopputulos on joka kerta ollut yhtä ihana. Hiukseni ovat aina olleet melko karheat, mutta tällä hetkellä ne tuntuvat lähinnä vahvoilta ja terveiltä. Suosittelen!

Yves Rocher Jardins du Monde Intian puuvillankukka -suihkugeeli

Tästä ei tuoksu enää parane! Ostin ennen Usan matkaa sarjan deodorantin (3,00€ verkkokaupassa) ja rakastuin tuoksuun silmittömästi. Surin pitkään deon loputtua, vaikka ostinkin tilalle amerikkalaista Secret -sarjaa olevan deon, jonka tuoksu on hyvin puhdas ja raikas. Intian puuvillakukan tuoksu on kuitenkin mitä hurmaavin, etenkin kesäksi. Suihkugeeli irtoaa hintaan 2,00€ juuri nyt verkkokaupassa, normaalihinta on 3,50€. Ei ole hinnalla pilattu, etenkin kun tuote on todella riittoisa. Tilasin juuri hetki sitten itselleni tämän ja uuden deodorantin, joka odottaa vielä käyttöä...

Samaan hengenvetoon voin myös suositella Pur Désir de Lilas -suihkugeeliä niille, jotka muistelevat kaiholla sitä kesämökin rantasaunan saippuan ihanaa syreenintuoksua... Sitä tuoksua nimittäin äitini kaipaili vuosikaudet, eikä löytänyt nykyajan syreenisaippuoista samaa puhdasta tuoksua - kunnes sai äitienpäivälahjaksi Pur Désir de Lilas -suihkugeelin (ja käsisaippuan) lehtitilauksensa lisäksi. Suihkugeelin hinta on 6,20€.

Lumene Arctic Aqua Deep Hydration Night Cream -yövoide

Ihoni on voinut kohtuullisen epämääräisesti viimeaikoina. Päivisin tuntuu siltä, että se on rasvoittuva, etenkin nenän, otsan ja poskipäiden alueelta, kun taas posket tuntuvat normaaleilta. Kun poistan meikit, ihoa kiristää ja huomasinpa pari päivää sitten ihon jopa hieman hilseilevänkin suun ympäristöstä. Usasta mukana rehaamani Neutrogenan kevyt yövoide ei tuntunut riittävän, eikä Bebanthenkaan, joten päätin kokeilla tätä, kun pidin sarjan kevyestä päivävoiteesta keväämmällä (nyt olen siirtynyt käyttämään kasvoilla 50 suojakertoimen mattapinnan antamaa aurinkovoidetta). Deep Hydration Night Cream -voiteen koostumus oli kivan kevyt ja se humpsahti ihoon nopeasti, tehden siitä silkkisen. Aamulla en herännyt kasvot rasvaisina kiillellen (kuten yleensä käy, mistä lie syystä), vaan lähinnä hyvinvoivan ja kosteutetun näköisenä. Hintaa taisi olla kympin paikkeilla Anttilassa. Vaikka siis voiteen nimi kuulostaa siltä, että kyseessä on tuhti tuote, se ei todellakaan mikään rasva ole. Suosittelen!

Nivea Extreme Resist Mascara (Waterproof) - vedenkestävä ripiväri

Jokin aika sitten ostin Cliniquen ripsarin, joka huuhtoutuu pois lämpimällä vedellä. Kehaisinkin, että ensivaikutelma ripsarista oli todella hyvä. Ripsari tuntui levittyvän hyvin, pysyvän hyvin ja irtoavan hyvin ja tarjoavan kaiken lisäksi melko mahtavan kurvin. Jostain kumman syystä en kuitenkaan saanut enää muilla kerroilla aivan niin fantastista lopputulosta aikaan, enkä ole onnistunut selvittämään miksi. Mascaraa tulee harjaan todella paljon ja se suttaa helposti ripset klönttisiksi, enkä uskalla enää harjan taivutuspuolta käyttää ollenkaan, koska se levittää värin ripsiin klimppinä. Mitä ihmettä? Värin pois saamiseksi tuntuu myös joutuvan näkemään koko ajan enemmän ja enemmän vaivaa, eikä edes suihkussa muhiminen tunnu enää väriä irroittavan 100%. Omituista. En ole ollenkaan innostunut! 
 
Niinpä kävin ostamassa tuskastelujeni jälkeen uuden ripsivärin. Pitkällisen pohdinnan jälkeen päädyin 13,70€ maksavaan Nivean Extreme Resist -ripsiväriin, jonka luvattiin kestävän 24h, läpi tuulen ja tuiskun, sateen ja kyynelien. Kuka sitten käyttää ripsaria 24h putkeen... en tiedä. Itse käytän ripsiväriä 24h putkeen vain matkustaessani Usaan, ellen lentokoneessa poista meikkejä matkan ajaksi. Ensivaikutelma tästä Nivean ripsarista oli todella hyvä. Harja näytti purkista pois vedettäessä siltä, niinkuin siinä ei olisi väriä ollenkaan, mutta ripsissä väri näkyi. Harja lupaa tuuheutusta ja täytyy myöntää, että sitä kyllä sainkin Cliniquen jälkeen, sillä tämä ripsari erotteli ripseni kauniisti ja luonnollisesti, juuri niinkuin halusinkin. Tässä on nyt ainekset kestosuosikiksi - ja hintakin on miellyttävämpi!

Garnier Ambre Solaire Light & Silky SPF 30 - aurinkovoide

Vihaan aurinkovoiteita. Vihaan niiden jättämää rasvaista oloa, hajua ja tahmeutta. Vihasin, kunnes viime kesänä satuin saamaan käsiini tämän Garnierin aurinkovoiteen. Olen kalpea ja ihoni ärtyy (ei välttämättä pala) auringosta, joten kuljen tämän voiteen kanssa koko ajan, vaikka en olisi ulkona enempää kuin työmatkat tai kauppareissun. Viime keväänähän sain hirvittävät iho-oireet auringosta toukokuun aamuauringossa lenkkeiltyäni ilman voiteita (koulutuksen puitteissa) ja jouduin viettämään lähes koko kesän pitkähihaisessa paidassa. Ei kiva, ei etenkään niillä viime kesän helteillä.Tämä Garnierin voide on toistaiseksi paras kokeilemani aurinkovoide. Sen tuoksu on mielestäni aika ihana ja sen koostumus on todellakin kevyt ja silkkinen, eikä iho jää tuntumaan juurikaan voidellulta, mikä on plussaa. Mikään ei ole rasittavampaa kuin nihkeä iho! 30 suojakerroin on ehdoton minimi jolla suostun liikkumaan yhtään mihinkään ja suosittelen sitä kyllä muillekin. Auringossa makaaminen ei ole koskaan ollut mun juttu, eikä ole vieläkään, eikä tule olemaankaan. Olen kalpea ja ylpeä siitä! (Ainakin useinmiten...)

Tässäpä siis jotain toukokuun kosmetiikkasuosikkejani. Kuten huomaatte, en ole hirvittävän merkkiuskollinen, mutta pyrin suosimaan Lumenea ja Niveaa missä voin, sekä tietenkin Yves Rocheria. Unelmissani kaappini sisällöt täyttyisivät vain ja ainoastaan laadukkaasta luonnonkosmetiikasta, mutta toistaiseksi se on vain haave...

Nauttikaa sopivan lämpimistä (+20 asteen) päivistä, kun niitä on! Kohta on kuitenkin taas joko liian kuuma tai liian kylmä, Suomen kesän tuntien...

Tämä oli ajastettu postaus. Kuvat löytyivät Googlen avulla.

Ei kommentteja: