sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Yllätysvarsa

Vasemmalla, melko huonolaatuisessa (tallin hämyssä ja ilman salamaa) kuvassa pieni ihme ja yllätys: Diila-tamman pikkuinen, musta orivarsa n. kahden päivän iässä. Vauva on muuten musta, kuten emänsä, mutta sillä on otsassa harvinaisen selkeä, suuri valkoinen puolikuu. Pieni ja heiveröinen kaveri vielä, mutta eiköhän tuo tuosta vahvistu.

Yllätysvarsa tämä todellakin oli, sillä kun Diila syksyllä tuotiin Virosta, ei kenelläkään ollut mitään aavistusta siitä, että tamma on kantavana. Epäilyttävästi tamman maha kasvoi, mutta vahvistus raskausepäilyille saatiin vasta n. 1,5 viikkoa ennen kun vauva jo tuppasi maailmaan! Ja laskettu aikakaan ei ollut vielä! Kovasti oli pienellä kiire maailmaan, sillä kolmesta nyt varsovasta tammasta tämän kaverin oli määrä syntyä viimeisenä. Kahta muuta vielä odotellaan.

Nyt olen kotiutunut takaisin Tampesteriin ja sisäänajan perjantaina saapunutta hienoa kiertoilmauuniani (joka haisee tämän sisäänajon aikana aivan järkyttävälle). Aion myös nauttia nyt suuren kupin teetä ja äidin tänään leipomia tuoreita sämpylöitä. Nams. Kaupassakin jaksoin vielä käväistä, vaikka matkalaukkujen rehaaminen vaatikin veronsa. Viikonloppu muualla teki hyvää, hevoset eritoten. Seuraavan kerran matkaan E-Pohjanmaalle äitienpäiväksi - ja ratsastustuntikin on jo toki varattuna.

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Ihana, ihana varsa! oikein sydäntä lämmittää :)

onnea uudesta uunista, onhan se käry aika kamala mutta on siinä sitten ihana kokkailla!

Jenni B kirjoitti...

Eikö olekin ihana pikkuinen? :)