tiistai 14. kesäkuuta 2011

Ei ilmaista olekaan
Kehykset: Rehn

Voitin "ilmaiset" silmälasit Lenswayn arvonnassa. Kylläpä muuten onni on viime aikoina taas suosinut? Suosisi vielä Kelankin kanssa, sillä kulisseissa kädenvääntö jatkuu yhä. Ovat nyt nimittäin yhtäkkiä keksineet voivansa laskea osan (ensin laskivat kokonaan) Miken palkasta tuloikseni, vaikka myöntävät itsekin, ettei hän kuulu ruokakuntaani. Lain mukaanhan tuki maksetaan ruokakuntaa kohden. Oikeuteen tästä varmaan vielä mennään, mutta ei siitä sen enempää.

Joka tapauksessa, voitin ilmaiset silmälasit. Tai siis "ilmaiset", koska eihän mikään yleensä ole ilmaista. Ei ainakaan silmälasit. Kampanjahan oli siis tosiaan se, että Lensway jakoi maanantaina 500 ilmaiset silmälasit niille, jotka nopeimmin ennättivät s-postiin lähetetyn linkin kautta osallistua. Kärppänä kyttäsin ja ihme kyllä voitin. Jujuhan tässä sitten oli se, että silmälasit ovat ilmaiset vain jos kehykset maksavat alle 60 euroa heidän verkkokaupassaan, eikä linssejä tarvitse ohentaa perusohennusta enempää. Jos näkö on -6.00 -luokkaa, kuten meikäläisellä, tilanne on hieman toinen. Ensinnäkään he eivät valmista siimakehyksiä ja hengettömiä -5.00 vahvempia kaipaaville... Toisekseen, kaikki muodikkaat metallikehykset lukeutuivat edellämainittuun "siima"-kategoriaan. Olisin juurikin metalliset halunnut (mutta en mummolaseja), koska sellaisia en omista, mutta muovisiin oli jälleen päädyttävä.

Vaikka alle 60 euroa maksavat kehykset perusohennetuilla linsseillä olisivat siis olleet ne ilmaiset, oli Lensway kuitenkin tarjonnut 60 euron alennuksen yli 60 euroa maksavista kehyksistä (harmi ettei linsseistä). Valitsemani Rehnin kehykset maksoivat 69 euroa, eli hintaa niille jäi vaivaiset 9 euroa - ei paha. Linssien ohennus sitten tekikin hintaan lisää 39 euroa, kyseessä on nimittäin toiseksi vahvin, 1.67 -ohennus. Ohuemmankin saisi, mutta muovisangoissa sen ei ole väliä. Lisäksi ohuin ohennus olisi maksanut 59 euroa. Nyt hintaa silmälaseilleni jäi toimituskuluineen 53 euroa, mikä ei kyllä ole pahakaan hinta. Toimitusta lupailtiin 1-2 viikon aikana, ruuhkasta riippuen.

Tarjosin voittoani ensin iloisena äidilleni, joka on jo vuosia tarvinnut uudet silmälasit. Hän ei kuitenkaan asiaa pohdittuaan tahtonut lähteä mukaan säätämään, sillä kolarissa aikoinaan loukkaamaansa nenään on vaikea summissa sovittaa silmälaseja. Lisäksi äidin monitehot olisivat heti mätkäisseet hintaan 99 euroa lisää. Harmi sinänsä... Säätöä se homma muuten olikin. Sivut eivät (ehkä ruuhkan takia) meinanneet toimia kunnolla ja tilauksen jättäminenkin takkuili. Lopulta tilausvahvistuksessa silmälasieni voimakkuus oli muuttunut ja pieni taittovirheeni oli muuttunut plussasta miinukseksi. Onneksi asiakaspalveluun soittamalla (kuulemma ilmainen) asia selvisi ja odottelen nyt oikeaa tilausta saapuvaksi. Jännittää.

Mietin pitkään punaisten ja ruskeiden kehysten välillä, mutta päädyin lopulta näihin ruskeisiin (niistäkin oli kaksi vaihtoehtoa), koska arvelin niiden olevan kuitenkin monikäyttöisemmät ja vähemmän huomiotaherättävät. Pidän myös läpinäkyvyydestä, kuten tiedetään. Näiden saavuttua omistan sitten kolmet silmälasit; Coco Song -merkkiset mustat "kulttuurilasit" (kuten ne on työpaikalla nimetty), Dolge & Gabbana -merkkiset "lääkärilasit" (kuten olen ne itse nimennyt), sekä nyt sitten nämä uudet Rehnin lasit, jotka olen nimennyt "aikuislaseiksi"... koska ne tuntuvat kaikkein aikuisemmilta näistä olemassa olevista kehyksistäni.

vas. "kulttuurilasit", oik. "lääkärilasit"

Jännityksellä odottelen, saanko sopivat silmälasit... Onneksi Lenswayllä on sivujensa mukaan vaihto- ja palautusoikeus. Jos ei sovi, niin ehkä sitten kokeilen niitä punaisia...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea voitosta :D