keskiviikko 3. elokuuta 2011

Parasta kesässä

Kyselin tuossa arvonnan tiimoilta, että mikä on ollut kesänne kohokohta - vai onko se vielä edessä. Tajusin juuri tuota arvontaa laittaessani, että kesähän on teknisesti ottaen jo ohi aika monella, etenkin nuoremmilla koululaisilla (jotka eivät tosin liene lukijakuntaani). Monet lomat on jo pidetty. Oma "lomani" alkoi vasta 16.7. ja varsinaiseen lomailufiilikseen pääsin vasta viime viikolla, pääkopassa jyskyttävästä pikku pikku stressistä huolimatta.

En ole mitenkään erityisen kesäihminen. En pidä kuumuudesta ja auringosta saan vain ihottumaa, mutta joskus on vaan niitä täydellisiä kesäiltoja, jolloin voi istua varjossa hyvässä seurassa kylmän drinkin (jäisen chai latten) ääressä ja turista mukavia. Noita iltoja voisi olla omasta puolestai vielä edessäkin. Kesässä parasta on kuitenkin tuoreiden marjojen kirjo, vaikka ne hirvittävän hintaisia ovatkin. Niitä pitää silti saada, nyt kun niissä on vielä kaikki vitamiinit ja maku. Eilisen saalis näytti tältä:

Puoli litraa vadelmaa ja puoli litraa (pensas)mustikkaa.

En poiminut itse, vaan ostin tuosta lähikadulta olevasta kojusta (yhdestä monista). Maksoin näistä 7 euroa yhteensä, mutta oli se sen arvoistakin. Illalla nautin pienoisista marjaövereistä tuhottuani molemmat rasiat n. 5 tunnin aikana. Taitaa olla pakko ostaa vielä ehkä mansikkaakin, ennen viikonloppua, mutta jostain syystä punaisia marjoja saan syödä aika varoen, hankkivat aiheuttaa vatsakipuja - mansikat etenkin. Tuoreet herneet houkuttavat myös.

Sain eilen myös soiton ensimmäiseltä asiakkaaltani (jonka kanssa puhuin jo pari kuukautta sitten alustavasti), mikä oli miellyttävä, mutta samalla hieman ahdistava yllätys, sillä en saanut aikaa yritysneuvojalle ennen 9. päivää, enkä ole siis näin ollen voinut myöskään vielä anoa starttirahaa ja ennen starttirahapäätöstä (joka voi olla kielteinenkin) en saisi aloittaa yritystoimintaa. Tosin, jutellessani eilen starttirahasta päättävän henkilön kanssa, hän sanoi että eihän hän voi tiedää olenko jo tehnyt jollekulle kotisivuja tms... Vink vink. Niinpä. Laskuttaa en kuitenkaan voi, ennen kun kaikki hommat on hanskassa.

Loppulle viikkoa on suunnitteilla lähinnä nettihommia ja säiden suosiessa mielellään myös ulkona hengailua. Ensi viikolla mieleni tekisi pyörähtää Pohjanmaalla, saapi nähdä miten käy. Yritän urheasti hahmottaa, että ihan pian on jo syyskuun 1. päivä klo 11:10 ja Mike tupsahtaa Suomen kamaralle - vähän pidemmäksi aikaa kuin 2 viikoksi!

Ei kommentteja: