sunnuntai 14. elokuuta 2011

Pietarilaiset markkinat

Aloitin viikkoni ranskalaisella ruokatorilla ja päätin sen pietarilaisiin markkinoihin. Missioni oli selvä: maatuska. Lapsena omistin (tai taisin sen joltain periä/saada lahjaksi) hienon, suurehkon maatuskan, joka oli meillä kesämökillä. Liekö se mökin myynnin yhteydessä jäänyt sinne, vai mitä kävi, mutta johonkin se mokoma katosi. Olen jo muutaman vuoden kaivannut itselleni uutta maatuskaa ja tänään löysin satojen potentiaalisten vaihtoehtojen joukosta mieleiseni ja ostin sen 8 euron hintaan.

Leipuri-maatuskat (työpöydällä)

Maljakossa on melkein aina neilikoita ja herkullinen mustaleipä tarttui mukaan markkinoilta

Markkinoilta ei muuten tullut ostettua mitään. Muutama juttu vähän houkutti, mutta korkea hinnat saivat pohtimaan asiaa uudemman kerran. Harmi sinänsä. Ihmisiä oli paljon ja tunnelmaakin riitti, mutta musiikki soi sen voimallisesti, että meidän pikkupuudeli olisi halunnut olla jossain aivan muualla. Niinpä musisoinnin aikana meistä (siis vanhempani olivat täällä tänään) joku seisoskeli aina koiran kanssa jossain kauempana ja syrjempänä. Milo tuijotteli ihmeissään parin metrin päästä ohi kärryineen kävelevää Valko-heppaa kilttinä poikana.


Markkinatunnelmia

Jonain päivänä opin ehkä vielä ottamaan sen kamerankin mukaan kun lähden johonkin tällaiseen tapahtumaan... mutta sitä päivää odotellessa saatte tyytyä kännykällä napsittuun kuvamateriaaliin.

Toivottavasti kaikilla oli mukava viikonloppu?

3 kommenttia:

Marianne kirjoitti...

Siis missä tällaset pietarilaismarkkinat on olleet?

Matkantekijätär kirjoitti...

Tosi hieno tuo sun maatuska! :D

Jenni kirjoitti...

Mariaenne,
Tallipihalla nää markkinat oli :D

Matkantekijätär,
Kiitos! Eikö olekin? :D