perjantai 27. tammikuuta 2012

Aamukaverit

Ikean luomu appelsiini & seljankukka -marmeladi (2,95€) ja sekalainen smoothie

Aamuisin tekee mieli hedelmiä ja marjoja enemmän kuin muihin aikoihin päivästä. Yleensä olen kuitenkin niin laiska aamuisin, että en jaksa alkaa värkkäämään smoothieta (lähinnä koska siitä koituu iloinen siivo), enkä välttämättä ole vielä täysissä ruumiin ja sielun voimissa operoimaan hedelmiä paloiksi käsipelillä... Joten yleensä aamupalalla nautittava hedelmäannos on lasillinen appelsiinimehua. Smoothie tosin säilyy jääkaapissa hyvänä yön yli, joten ehkä olisi syytä alkaa tehdä se jo illalla valmiiksi aamua varten, sillä smoothiella on kyllä erittäin hyvä aloittaa päivä.

Kuvan smoothie koostui kaikesta mahdollisesta mitä jääkaapista ja pakastimesta sattui löytymään. Siinä on nimittäin mustikkaa, appelsiiniä, omenaa ja vihreitä viinirypäleitä yhdistettynä maitoon ja annokseen rasvatonta vaniljajogurttia! Miken mielestä ällö ajatus (ei suostunut edes maistamaan) mutta itse tykkäsin kyllä... ja sainkin tykätä, sillä tein vahingossa sitä ehkä litran...

Tuo Ikeasta hankkimani marmeladi on melkoisen maukasta. Yleensä en pidä appelsiinimarmeladeista noiden kuorenpalasten takia, sillä ne hankkivat yleensä olla järkyttävän kirpeitä. Tässä kaikki maistuu kuitenkin samalla tavalla pirteältä, mutta pehmeältä. Marmeladi on tosin melko makea, joten sitä ei kannata kasata hirvittäviä määriä leivälle...

Marmeladista innostuneena olen ajatellut tässä kokeilla Lemon Curdin tekemistä. Se on aika helppoa ja näyttää hyvältä. Mausta en tiedä, koska en ole sitä koskaan kokeillut, mutta luulen, että se voisi olla melko pirteä aamunavaus...

2 kommenttia:

Maama kirjoitti...

Oi joi, herkullisen nakoinen juoma todella mainiosti kuvattuna, pistaa suun kosteaksi ja mielitekosynapsit liikkeelle. :> Loysin blogisi ystavani blogin kautta ja ihastuin ulkoasuun, teemoihin ja profiilitekstistasi valittyvaan tunnelmaan. :)

Tosin yksi seikka on suurten kysymysten paikka: kahvi vai tee? Kahvin suurkuluttajana (=liikakayttajana) haastan kaikki tee-ihmiset, koska olen vahvasti sita mielta etta kahvi on parasta, ja tee pelkkaa vetta. ;) Mielipideasioista, jos joistakin voi kiistella. Kiva blogi, jaan seurailemaan mita on luvassa. Vink. Ruokakokeilut ja uudet resepti-innovaatiot kiinnostavat aina.

P.s. Pahoittelut aakkosten vajavaisuudesta. Kouluni kone ei tunne kahta suomalaista aakkosta. ;)

Jenni kirjoitti...

Hei Maama! Tervetuloa lukijaksi :) Mitä kahvi vs. tee -kysymykseen tulee... Pidän kyllä teestä kynsin hampain! Tässä perusteluni: ;D
1. Olen juonut teetä aivan pienestä lapsesta saakka (Earl Greytä ensin hunajalla ja sitten kun maitoallergiasta päästiin niin maidolla)
2. Maitoallergia saattaa olla syy siihen, miksi join ensimmäisen latteni vasta jo lukioikäisenä... (enkä myöskään juo kahvia mielellään mustana)
3. Olen herkkävatsainen ja kahvista saan liiallisesti nautittuna ylettömät vatsakivut, ikävä kyllä. Näin ollen juon kahvia ehkä pari tai korkeintaan kolme kertaa viikossa ja mieluiten lattena. ;)
4. Teestä löytyy enemmän variaatioita eikä juuri sellaista hetkeä ole, milloin tee ei olisi mahtava idea :D
5. Voisin toki argumentoida vielä kofeiini-faktorista, mutta koska kofeiini ei normaalikahvina tai teenä itseeni mitenkään vaikuta, jääköön tämä yleisesti kofeiinista piristyvien argumentiksi ;)