maanantai 2. tammikuuta 2012

Vuoden (toiseksi) ensimmäinen

Iltapäivää Tampereen lumien keskeltä! Ulkona näyttää ilahduttavan talviselta näin tammikuun toisena päivänä. Uusi vuosi on sitten saatu kunnialla (?) käyntiin ja arjen aherrukset ovat alkaneet - ainakin Mikellä. Mike aloitti tänä aamuna maahanmuuttajille suunnatun kielikoulutuksen, joka opetetaan yllättäen suomeksi. Odotan mielenkiinnolla miten tämä menetelmä toimii. Tänään olivat saaneet muutaman sanan englantia irti kun olivat aikansa tuijottaneet opettajaa hölmistyneenä ymmärtämättä mitä kummaa lomakkeeseen piti oikein täyttääkään. Kaiken kurssimateriaalin Mike sai myöskin suomeksi, mutta nokkelana poikana oli jo suurimmaksi osaksi päätellyt, mistä on kyse, siinä vaiheessa kun pääsi sitä kotiin näyttämään.

Vuodenvaihde meni meillä rauhallisissa merkeissä ihan kotosalla. Naapurit tarjoilivat jonkin verran ilotulituksia, mutta kaupungin näytöstä emme lähteneet katsomaan. Pidän raketeista kyllä, mutta herkkäkorvaisena se pauke tuntuu kyllä aivan liian tuskaiselta joten ihailen raketteja mieluummin neljän seinän sisältä käsin. Ehkä ensi vuonna hankin jonkinlaiset korvatulpat ja lähden katselemaan posahduksia tarkemmin..?  Söimme pizzaa ja tortilla-sipsejä ja litkimme 7UPia mikä onkin lähin vastine Sierra Mistille, joka on toistaiseksi ainoa limu johon olen toden teolla ihastunut, eikä sitä pirulaista tietenkään Suomesta saa. Katsoimme uusimman Star Trek -leffan, johon naapurin raketit tarjosivat vähän ylimääräisiä erikoisefektejä...
Naapureiden jouluvaloja 31.12.2011
Eilinen meni mahdollisimman lunkisti ottaen, lettuja paistellen ja saunoen. Nyt pitäisi saada rehauduttua ruokakauppaan ja leipomoon... Voisi muuten olla kohta aika rehautua myös vähän kauemmas ihmisten ilmoille ja lähteä vaikka kahvittelemaan, koska en ole tainnut kotoa poistua mihinkään muutamaa sataa metriä kauemmas ainakaan puoleentoista viikkoon - mitä nyt Pohjanmaalla käväisin... Uusi Sherlock Holmes-leffakin pitäisi nähdä!

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

5 kommenttia:

Satu VW kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta sinne myös! Ihanaa että Tampereella näyttää jo hieman talvisemmalta, ehkä täältä Tahkolta hankien keskeltä uskaltaa vielä palata Pirkanmaalle :)

Jossu kirjoitti...

Happy New Year.

Kun me asuttiin Suomessa (vuosi vain) niin oma mies meni myos tuohon mamuille tarkoitettuun kielihommelliin....ja kun sanoit etta opettavat Suomeksi heti alussa niin oletan sen olevan saman kuin missa mies oli aikoinaan Oulussa. Taytyy varoittaa, etta tuo on vaikeaa...siina vaaditaan partnerilta hirveasti apua seka hermoja. Meille meni vahan vonksin, koska englanti sujuu minultakin paremmin kuin Suomi. Heidat opetettiin taivuttamaan verbit kertomatta mita ne tarkoitti ja miten niin kaytetaan. Sanoja joita opeteltiin ei tarvinnut jokapaivasessa elamassa ja muutenkin asiat meni vahan vaarin minun nakokulmastani. Aitini naki heidan tyokirjan ja totesi etta on samaa tasoa mita heille oli lukiossa ja etta on todella vaikean nakoista hommaa.

Eli lyhyesti: toivotan teille onnea ja jaksamista kurssin kannalta, se saattaa olla yksi asia joka raastaa parisuhdetta jossain vaiheesas. (Turhaa kai sanoa, etta kun mieheni oppi sanomaan nukun, nukut, nukkuu yms niin jatti kurssin kesken 3kk jalkeen ja opetteli suomea katsomalla muumeja).

Jenni kirjoitti...

Satu VW,
Saimme taas juuri uuden kerroksen lunta, että jos siitä haaveilet, niin täällä on varmaan tällä hetkellä melkolailla jo samat maisemat kuin Tahkollakin :D

Jossu,
Mikellä ehkä auttaa vähän se, että on jo näiden 3 Suomessa vietetyn kuukauden aikana oppinut aika paljon niitä arkipäivän perussanoja. Tuntuu ymmärtävän jonkin verran jo keskustelujakin, en kyllä ymmärrä miten se on niin näppärä :D Mutta joo, eilen kun Mike tuli ja kertoi miten testissa oli ollut kuva kolmesta kirjasta ja Mike oli kirjoittanut "kirjat", koska oli sen osannut. Kuitenkin kun testiä tarkistettiin, opettaja selitti: "Yksi, kaksi, kolme, kirja." Ja oli laittanut Miken vastauksen vääräksi... Mike on luonteeltaan perfectionisti, joten tämä hämmensi ja söi miestä... Saa nähdä kuinka äijän käy. :|

Jossu kirjoitti...

no hoh, eihan sita voi olettaa etta tietavat miten pitaa vastata...jos oikein kunnolla nusutetaan pilkkua niin sehan olis ollut kolme kirjaa ;)

Kuulostaa silta, etta teilla on vahan paremmat pohjat siihen koulutukseen. Meilla kun Suomessa asuminen oli niin valiaikasta ettei kotona tullut hirveesti opeteltua. Kylla toi ymmartaa aika paljon sanoja seka mun ja vanhempien valisia keskusteluita. Koiratkin kaskemme Suomeksi; istu, alas ja irti :)

ja hui -joko se on 3kk siel asunu! Miten teilla on lahtenyt tama yhteiselo kayntiin? Sanoit silloin kerran etta ette olleet varmoja mita koko hommasta tulee jos jompikumpi ei muuta. Toivottavasti nama jutut ovat selvenneet :)

kj kirjoitti...

Hei

Täälä toinen herkkäkorvainen jolla on korvatulpat ilotulitusta katsoessa. :)

Kannattaa hankkia tulpat ja lähteä juhlimaan muiden mukaan ja tulpat saa niin huomaamattomasti ettei kukaan ole vielä mitään kysynyt. =)

Ja muistahan suojalasit!!