maanantai 9. tammikuuta 2012

Amerikankaipuu

Aloitin tänään päiväni siivouksella (joka vielä jatkuu). Siivosin ja kuurasin keittiön, lajittelin roskat ja aloin purkaa joulukoristeita pois (viimeinkin). Istahtaessani melko karulle aamupalalleni aloin selailemaan joulun alla ostamaani 25 Beautiful Homes -lehteä, joka herätti kyllä jonkinlaisen ulkomaalaistumisen kaipuun jälleen kerran. Lehdessä esiteltiin pääasiassa englantilaisia koteja, mutta myös muutamia muualta maailmasta, kuten Usasta.

Samalla oivalsin, mitä kaikkea oikeastaan Usasta ikävöinkään. Ikävöin ennen kaikkea sitä lavuaarissa ollutta ruaantähteille tarkoitettua "silppuria", jonka hyödyn opin oivaltamaan vasta kun pääsin yli ajatuksesta, että silppuan sillä käteni, kissamme tai rikon sen sinne tipahtavilla haarukoilla. Biojätelajittelu on toki hauskaa, mutta ei se aina kyllä kovin herkulliselta tuoksahda... Lisäksi ikävöin kauniita ruokakauppoja. Siis noita ihan tavallisia marketteja, jotka ovat silti keskimäärin kauniimpia kuin suomalaiset kilpasiskonsa. Kauppoja, joissa hyllyt ovat puuta, joissa valaistus on lämmin ja pöydät ja tiskit notkuvat toinen toistaan houkuttelevampia eväitä. Ikävöin myös ruokakauppojen upeita kukkavalikoimia ja leipomoiden herkkuja. Ja salaattibaareja!

Olkootkin vain ylihintainen kahvilaketju, mutta ei ole Starbucksin Iced Chai Latten (suklaakastikkeella ja kermavaahdolla) voittanutta! Sitäkin ikävöin. Samoin kuin ainaisia alennusmyyntejä. Edullisia vaatteita. Laukkuja! Kenkiä! Noodles & Co. -ketjua... Oih, penne rosa... Victoria's Secretin aina edulliset Secret Garden-tuotteet... Niisk.

Alankin tästä suunnitella jo valmiiksi, mitä kaikkea seuraavalla Usan reissulla pitää haalia taas varastot täyteen... Tosin matkaan saattaa olla vielä aikaa - eikä se tule nyt kestämään kolmea kuukautta.

Mutta ensin pitää raivata joulu pois (hieman haikein mielin) ja katsoa kohti kevättä ja valoisampia sisustuksia..!

Ei kommentteja: