sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Ihan öljyssä

Tänä talvena ihoni on päässyt suhteellisen vähällä. Yleensä ihoni on aikapitkälti nk. sekaiho, jonka pohja on melko normaali, mutta toiset alueet (otsa, nenä ja sen vierusta) kiiltelevät ja toiset tuntuvat herkästi kuivilta (ihoa kiristelee etenkin suihkun jälkeen). Talvisin ihoni yleensä muuttuu kuivaksi - tosin yhä kiiltävällä nenällä varustettuna. Tänä talvena ihoni on kiillellyt aikalailla tasaiseen tahtiin, kenties siitä on kiittäminen leutoja säitä. Nyt, pakkasten kiristyessä ihoakin on alkanut kiristää enemmän. Vaihdoin markettituotteet Vichyn kosteusvoiteeseen, mutta vieläkin tuntuu että suihkun jälkeen tarvittaisiin jotain lisää. Tuo tuote on vielä vähän hakusessa. Mitä muuhun vartalon-, ihon- ja hiustenhoitoon tulee, olen viimeaikoina turvautunut öljyihin (kuvassa oikealla).

Manteliöljyn hankin jo vuosi tai pari sitten, mutta aina siitä vaan riittää riemua. Tuskastelin pitkään sitä, että etenkin käsivarsistani nahka vain hilseili pois, vaikka kuinka olisi voidellut - kunnes muistin omistavani manteliöljyä. Nyt olen sitä levitellyt kolmena peräkkäisenä kertana suihkun jälkeen ja ah, muutos on huomattava. Jo ensimmäinen levityskerta parasi ihonlaatua huomattavasti. Plussana mahtava pehmeys! Manteliöljy kiinteyttää ja lisää ihon elastisuutta, sekä parantaa ihon sävyä. On myös ilmeisesti hyvä ehkäisemään raskausarpia. Tuoksukin on miellyttävä.

Kynsinauhoille tarkoitettu Mavalan öljy on myös jo ainakin vuoden vanha, mutta etenkin näin talvella jatkuvassa käytössä, nyt kun taas senkin löysin kynsilakkakokoelman kätköistä. Kynsinauhani ovat aina olleet riesana, mutta etenkin talvella ne kuivuvat ja kipeytyvät aivan itsekseen. Onneksi tätä öljyä on helppo levitellä vaikka näin koneella istuessa - kunhan muistaa kohtuuden... Ellei sitten halua öljytä näppäimistöä siinä samalla.

Bonacuren hiusöljyn hankin naapuriparturistani jokin aika sitten ja se on siitä saakka ollut ainoa tuote mitä hiuksiini käytän normaalin pesun lisäksi. Hiukseni eivät oli varsinaisesti kuivat, mutta luontaisen kihartumistaipumuksen vuoksi helposti pörheän ja karhean näköiset/tuntuiset. "BC Oil Miracle silottava hoitoöljy sisältää ylellistä argan-öljyä, joka vaikuttaa hiuksiin välittömästi tehden niistä kiiltävät ja pehmeät. Ei tee hiusta raskaaksi. Innovatiivinen koostumus levittyy äärimmäisen kevyenä kerroksena hiuksen pintaan ja imeytyy siitä välittömästi hiukseen tarjoten ylellistä hoitoa ja suojan hiusten pörrööntymistä vastaan." Suosittelen hieman kosteaan tukkaan - ja kohtuudella! Tämä tuote on hiusteni paras ystävä ja tarjoaa vielä lisäksi suojaa lämpökäsittelyihin.

Suosittelen kevyitä öljyjä kaikille näin talviaikaan, sillä kohtuudella käytettynä niistä on suuri apu, eikä rasvaisesta tunteesta tarvitse kärsiä!

5 kommenttia:

Ioanna kirjoitti...

Mulla on aivan samat talviongelmat. En ole toistaiseksi vuosien etsinnän aikana onnistunut löytämään mitään muuta tarpeeksi kosteuttavaa voidetta kuin sen Nivean perus Soft-voiteen. Ja sekin tuntuu välissä, ettei riitä.

Kiitos öljyvinkeistä! Mä voisin suositella oliiviöljyä melkein miten vain.

Syön sitä ihan "raakana" - on aika pahaa, mutta se oikeasti taitaa auttaa esim. hiuspohjan hilseilyyn ja ihon kuntoon. Lisäksi olen jo vuosia kuorinut ihoni oliiviöljy-sokeri-hunaja-sekoituksella. Suosittelen todella lämpimästi!

Jostain naistenlehdestä luin juuri oliiviöljy-hunaja-vesi-hiusnaamiosta, joten sitä kokeilen seuraavaksi :D T: Oliiviöljyfani

Jenni kirjoitti...

Nautin itse tänä aamuna oliiviöljyä aamupalalla Oivallus-leivän, mozzarellan, tomaatin, basilikan ja balsamico-etikan kera :D Nams!

Johanna kirjoitti...

Itse vetelen atooppiseen kuontalooni (siis ihan koko kropalle sekä kasvoille) paniikkitilanteessa (kun iho on kipeä, kuiva ja punainen) oliivi- tai kookosöljyä (ja joskus ihan rypsiöljyäkin jos olen ostanut sitä) kun niissä ei ainakaan ole ylimääräisiä hajusteita yms. Manteliöljyäkin voisi joskus kokeilla.

Jenni kirjoitti...

Manteliöljyssä (ainakin tässä omassani) on aivan ihana tuoksu, mutta ehkäpä kovin tuoksuherkälle se ei sovi, koska tuoksu jää iholle pitkäksi aikaa (ei tosin kovin voimakkaana).

Katje kirjoitti...

Kookosöljyä ostin viikonloppuna, kyseessä on siis myös ruuanlaittoon tarkoitettu tuote, ei varsinaisesti siis kosmetiikkaa. Herkulliselta tuntuu kasvoilla ja muulla iholla käytettynä.