perjantai 25. helmikuuta 2011

Herkullinen torstai

Oli harmaa ja ankea päivä kun ajoimme Brookfieldiin, mutta onneksi päätimme tehdä extempore-kierroksen Metro Marketiin, joka on Pick 'n Save -ketjun "lippulaivoja". Mike on käynyt Chicagossa työskentelemässä vielä komeammassa ruokakaupassa, ruokakauppojen eliittiin kuuluvassa Mariano'sissa, joka on myös Roundy's Pick 'n Save -ketjua, mutta todella "high end" -ruokakauppa. Pitemmittä puheitta kuitenkin... katsotaanpa millaisissa ruokakaupoissa mielelläni asioisin ihan päivittäinkin...

Noin kolmasosa hedelmä- ja vihannesosastosta...

Vekkulia "sormiperunoita"...

Jonkin verran erilaisia pähkinöitä ja naposteltavia...

Leipomotuotteita, omasta uunista...

Erilaisia voileipiä, lihaa, aterioita yms. tuoretta...

Juustoja ympäri maailman...

 Tuoretta sushia saa nauttia myös kaupassa ja viineissäkin taitaa löytyä...

 Ja kas, viineissä löytyy vieläkin... ja korttejakin on joka lähtöön...

Kaksi kolmasosaa kukkasista...

Oli kyllä tosiaan sitten vähän mukavempi ruokakauppa tämä. Kaupassa pystyi myös ruokailla, esimerkiksi sushin tai voileipien muodossa, mutta jos isompi nälkä yllätti niin tarjolla oli myös paikan päällä valmistettua ja paistettua kiviuunipizzaa, sekä erilaisia "kotiruokia", joista voi luonnostella haluamansa annoksen. Valitsin äidille syntymäpäiväkortin tuosta järisyttävästä korttivalikoimasta ja nappasin mukaan myös tuliaisina lupailemani poskipunan, jota ei Suomesta enää saa. Isäkin sai perinteiset Old Spice -tuliaisensa.

Koska tämän kaiken jälkeen meillä oli NÄLKÄ, suuntasimme Old Country Buffettiin, jossa hinnat olivat nousseet iloisesti. Maksoimme 25 dollaria siitä riemusta, että saimme syödä ja juoda mahamme täyteen. Ei sillä, onhan tuo Suomen hintoihin verrattuna vielä jokseenkin edullinen kahdelta hengeltä, mutta ensimmäistä kertaa kun tuolla olimme vuosia sitten hinta oli muistaakseni 8 dollaria henkilöä kohden.

Söin mm. erilaisia salaatteja, calzonea ja friteerattua kalaa...

Ja jälkiruuaksi maistelin mm. juustokakkua ja riisimuroherkkua - sekä palan fudgea.
(En jaksanut enää pikkuleipää enkä kakunpalaakaan kokonaan...)

Old Country Buffetissa kun käy niin ei sitten muuta sinä päivänä tarvitsekkaan syödä. Mainittakoon vielä että huuhdoimme koko komeuden alas aivan erinomaisella kaakaolla. Nyt väsyttää! Matkaa on enää viikko jäljellä ja puhuimmekin Miken kanssa, että jos silloin torstaina ennen mun lentoa (joka on vasta illalla) pyörähtelisimme päivän Chicagossa. Saa nähdä, ainakin sitten varmaan nukuttaisi hyvin lennolla - toivottavasti. Tuo matka on aivan liian pitkä kupattavaksi hereillä... Taidan muuten ottaa matkalle yhden noista SEITSEMÄSTÄ huovasta, jotka Mike toi töistä. Huovilla oli hintaa 83 senttiä/kappale. Fleecehuopia eri väreissä. Pienessä alennuksessa olivat ja Mike vissiin vähän innostui...

6 kommenttia:

Kazza kirjoitti...

Oih, itse kaipaan juuri tuollaisia ruokakauppoja, ovat nimittäin hyvin samanlaisia Uudessa Seelannissakin kuin siellä tuntuu olevan. Varsinkin ketju nimeltä New World. <3 Kaikkea tuoretta, kalaa suoraan merestä, vastaleivottuja leipiä, ym... ja hedelmät aina priimaluokkaa, kun ovat tietty paikallisia suurin osa.

Suomessa on vähän toista valitettavasti, juuri toissapäivänä yritin etsiä appelsiineja paikallisesta K-kaupasta ja altaassa oli noin 5 ruhjeltua jäljellä :P Eikä tuoretta leipääkään ollut jäljellä yhtään. Eikä ollut edes myöhä vielä. Siinä vaiheessa iski kaipuu juuri noihin ihaniin SUPERmarketteihin :)

Jenni kirjoitti...

Sanoppa muuta... todella ärsyttävää kun kaikki hedelmät pitää aina syynätä tosi tarkasti, että ovat edes syömäkelpoisia :( Ja valikoimat on mitä sattuu... mun "lähikaupassa" (K-Supermarket) on ehkä kuudesosa tuon Metro Marketin hedelmä/vihannesvalikoimasta, jos sitäkään... Tuoretta leipää siellä on harvoin, vaikka olisi tosiaan aikaiseenkin matkassa :| Luulen vähän, että Mike masentuu Suomen ruokaupoista, etenkin kun on sellaisessa nyt vuosia työskennellyt täällä Usassa... :S

Panda kirjoitti...

Oijoi, karppaaja katsoo kuola suusta valuen tuota pähkinähyllyä... x___x.

Voin vain kuvitella mikä hintataso siellä on, tai siis kuinka malata pähkinöiden osalta. Meinasin ostaa nimittäin toissapäivänä kurpitsansiemeniä niin sellainen pikkupikkupussi maksoi kilohinnaltaan 25€ !! Meinasin oksentaa (jäi ostamatta).

Tiia kirjoitti...

Herkulliselta näyttaa ateria :P Ja nuo ruokakaupat, ne on varmasti ihan eri luokkaa siella kuin mita taalla pain :-/

Elina kirjoitti...

Eksyin blogiisi ja jumitin! :)

Jenni kirjoitti...

Panda,
Joo keskimäärin kyllä kaikki on halvempaa - etenkin pähkinät. Meillä on täällä kotosalla maapähkinöitä valtava pussillinen tällä hetkellä, ne on tosi halpoja. :>

Tiia,
Eniten kaipaan Suomessa aina näitä jenkkilän kauppoja... tuo meidän "lähikauppa" ei yhtä mainio ole kuin tämä, mutta sielläkin on tuota vihannes/hedelmävalikoimaa mahtavasti. Parasta näissä kaikissa on mielestäni salaattibaari, jossa saa koota oman makunsa mukaan salaatin lukuisista eri aineksista... Hinnatkaan ei mun mielestä mitään hirveitä ole.

Elina,
Tervetuloa jumittamaan! Eksynpä tästä vuorostani sinne sun blogiin... ;)