keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Amerikan avut

On kyllä kesä lähtenyt niin mallikkaasti käyntiin ettei tottakaan. No ei olekaan totta, sillä kesä on todellakin lähtenyt käyntiin kaikkea muuta kuin mallikkaasti. Kuten jo viime postauksessa (josta on taas aikaa) mainitsin, ärsyyntyi ihoni viime perjantaina auringossa pahasti. En tiedä mistä muustakaan voisi olla kyse kuin vanhasta ystävästäni aurinkoihottumasta, sillä ihon jatkuva kuumotus, punoitus, kutina ja epätasaisuus vaikuttavat kovin tutuilta. Stressiä pukkaa päällensä raha-asioista ja kaiken huipuksi olen nyt myös onnistunut hankauttamaan jalkani rikki. Mahtavaa. Mainitsinko jo, että kämpässäni on ehkä +30 astetta, vaikka tänne paistaakin ainoastaan aamuaurinko? En ymmärrä miten tämä on mahdollista. Tämä kuumuus siis.

Kuvassa (yllä vasemmalla) onkin siis joitain Usasta rehaamiani apujoukkoja. Rakkain ja ennenkin blogissani hehkuttama tuote on amerikkalaisen Fruit of the Earthin 100% aloeverageeli, jota käytän ympäri vuoden erilaisiin iho-ongelmiin ja kesällä ihoa viilentämään auringossa oleskelun jälkeen. Hintaa putelililla on muistaakseni parisen dollaria ja sitä löytyy esim. Walmartin hyllystä. Ei hajusteita, ei väriaineita, joten ihannetuote ainakin minulle.

Aloevera-geelin oikealla puolella onkin sitten TUMS. TUMSit ovat (tässä tapauksessa piparmintunmakuisia) suurehkoja vatsan happoisuuden neutralisoijia, sekä kalkki valmiste. TUMSin sanotaan auttavan närästykseen, vatsan liikahappoisuuteen tai happamuuteen ja näihin oireisiin liittyvään vatsakipuun. Suositeltava kerta-annos on 2-4 tablettia. Näitä saa myös ihan päivittäistavarakaupan hyllystä ja ovat ihan ok mukana matkalla kun ei ole mahdollisuus sekoitella (suuresti rakastamaani) samariinia vesilasilliseen. Mielestäni teholtaan eivät ehkä ole yhtä hyviä, näitä saattaa joutua ottamaan useamminkin. Tosin, jos närästää ennen nukkumaan menoa ja näitä nappaa pari, niin yleensä saa nukuttua ihan hyvin.

TUMSista oikealla on Eucerin, jota Suomesta saa apteekista (hinnoista en osaa sanoa), mutta Usasta saa tätäkin ihan perus kaupasta. Muistaakseni maksoin putelista kuutisen dollaria tai vähemmän ja ostin sen kuivia käsiäni varten alunperin. Rasva on kuitenkin niin tuhtia, että jos sitä käsiinsä käyttää niin on ehkä hyvä idea laittaa puuvillahansikkaat päälle, sillä muuten tätä töhnää on sitten joka paikassa. Ei siis imeydy mitenkään nopsakkaasti, mutta on kyllä hyvä tuote kuivalle iholle ja olen huomannut myös aurinkoallergisen ihoni pitävän tästä. Tarkoituksena olisi kuitenkin nyt hankkia jokin hieman kevyempi versio Eucerinilta.

Jalat tosiaan hankautuivat eilen söpöissä Seppälän ballerinoissani. Tajusin jo bussiin kävellessäni, että kantapäihin on pukkaamassa rakkoa ja pyysin heti koululla kahvilantädiltä pari laastaria ensiavuksi, ettei rakot pääsisi pahenemaan ja ettei niihin menisi pöpöjä. En kuitenkaan vielä tuolloin tajunnut että varpaaseenikin hankasi joku. Tajusin tuon vasta kotimatkalla kun varvasta tuntui tavallaan kutittavan ja tavallaan sattuvan. Kotona katsoin, että onpa punainen, mutta en sen suuremmin kiinnittänyt asiaan huomiota. Fiksuna tyttönä en sitten tajunnut lähteä ostamaan laastaria, joten olin tänä aamuna yhdeksältä Anttilan oven takana laastaria hakemassa, jotta pääsisin kouluun, koska ainoat kengät jotka EIVÄT painaisi näihin jalkaongelmiini, olivat saappaat ja 26 asteen helteessä ne eivät ehkä ole paras ratkaisu. Iskin varpaaseeni tuollaisen hienon spesiaalilaastarin ja kantapäihin aloevera-laastarit ja kipitin bussiin.

Koululla tajusin, että minua oli huijattu, sillä hienouslaastareita oli vain kaksi jäljellä. ÄH. Päätin lähteä Anttilaan valittamaan koulun (ja n. 6 tuntisen koodaussession) jälkeen ja valitinkin ja ihme kyllä sain uuden pakkauksen tilalle! Ooh. Tällä kertaa pakkaus olikin tiukemmin kiinni ja sisältä löytyi 6 laastaria sekä jokin mainoslappunen. Outoa, että joku oli sitten vienyt 3 laastaria. Liekö ollut kolme ongelmaista varvasta?

Tajusin varpaani todellisen ongelman vasta siinä vaiheessa kun siivouksesta hikisenä aloin kaapia laastareita jaloistani mennäkseni suihkuun. Pikkuvarpaan päältä puutui 3mm leveä sentin suikale nahkaa. EI IHME, jos varvas on ollut hieman turvoksissa, hellänä ja muuten vain VIHAINEN? Mitä ihmettä ne kengät tekivät ja miten? Varvas parka on aivan kamalana ja vielä pitäisi kaksi päivää nököttää koulussa kengät jalassa... Onneksi tässäkin tapauksessa aloevera ja Eucerin auttavat.

Loppuhuipennukseksi vielä jotain niinkin ainutlaatuista kuin jonkinlainen asukuva, järkyttävän eteisen palapelipeilin kautta otettuna, tärisevin käsin. Mutta kun tykkään niin tuosta (Lindexistä viime kesänä ostetusta) mekosta. Asu on siis lauantailta.

Että tällainen ihme!

Toivottavasti teillä muilla on kesä lähtenyt käyntiin hieman paremmin kuin minulla ja kenties myöskin osaatte siitä nauttia! Omaa kesäv*tutustani lisää se, että ukkokullan Suomeen tulo on aina vain entistä isompi kysymysmerkki, sillä selvisikin että hänen omavastuunsa tuosta kolarista (mikäli joutuu kuitenkin maksamaan, sillä asiaa puidaan nyt oikeudessa koska osapuolten vakuutusyhtiöt olivat olleet asioista eri mieltä) on muhkeat 1000 dollaria... Auts.  Voisinkohan perustaa jonkinlaisen Surkeiden Rakastavaisten Säätiön, minkä turvin voisin kerätä rahaa lentolippuihin..?

2 kommenttia:

Marianne kirjoitti...

Täällä kesä on lähtenyt vallan mainiosti käyntiin! Vielä ku pääsisi vähän lomailemaan ja nauttimaan tosta säästä muutenkin ku vaan koiran kanssa lenkkeillen ja hikeen hukkuen.

Sä pidät niitä ballerinoja ihan paljain jaloin, oletan? Mullakin monet saattaa hiertää eka aluksi, mutta kyllä ne siitä sitten löystyy. :) Ehkä sun täytyy niitä venytellä iltapuuhana. :P Vaan et ole yksin tämän asian kanssa. Monesti munkin jalkani on päällystetty laastarein, jos on jotkut tietyt kengät jalassa.

Jenni B kirjoitti...

Joo, paljain jaloin... Jalkani ovat jo niin mukautuneet näihin kuvassa näkyviin vaaleisiin ballerinoihin, etten osannut edes ajatella niiden kukkaisballerinojen hiertävän :(