maanantai 3. toukokuuta 2010

Niskasta kiinni ja potkua persuksille!

Se on nyt kulkaa toukokuu käsillä, vapun simat ja tippaleivät tuhottu ja eletty laiskana röhkien kuin pienet porsaat. Mutta ei enään! Nyt paahdetaan rantakuntoon! Tosin, jos realistisia ollaan, niin voisin tähdätä rantakuntoon vuonna 2015, enkä kyllä muutenkaan ole auringonottaja-tyyppiä, sillä vaalin valkoista hipiääni äärimmäisyyksiin asti.

Oli miten oli, on uudistusten aika. On aika lakata tuijottamasta peiliin pohtien, että mitenköhän tuota pömppistä saisi piiloon - sen sijaan on kadotettava koko perhanan pömppis! Proggis alkoi eilen, vappumasennuksesta selvittyäni. Lähdin "pienelle" kävelylelle tuuliseen alkuiltaan ja päädyin kävelemään tunnin. Ohitin reippaasti (tosin kaihoisana) vohvelikahvilan ja kävin sen sijaan kotimatkalla kaupasta hakemasta 1,5 litran vichy pullon, Fenix-pullon, sekä juotavan jugurtin (jonka tuhosin tänään koulussa). Jotain kummaa tapahtui oikealle nilkalleni viime viikolla, sillä se on ollut turvoksissa perjantaista lähtien. Olen hoitanut sitä kylmägeelillä - ja röhnöttämällä lauantain, mutta eilen sitten reippailin tuolla ja aamullahan se nyt sitten kostautui. En hankkinut saada nilkkaa taitettua ollenkaan, vaikka se näyttikin aika normaalilta. Mysteeri. Ja kipu on vielä lähinnä ikään kuin jalan päällä, joten en kyllä oikein tajua mistä se on tullut ja millä se lähtee pois. Kylmägeeli on kuitenkin nyt ystävä!

Tänään kotiuduin hieman pidemmän kävelymatkan kautta, sillä kävin Sokoksella katselemassa vähän löytyisikö sieltä jotain kivaa pientä äitienpäiväksi ja löytyihän sitä. Kortti onkin jo hankittuna, joten vain lahjuksia olin vailla. Pidän muuten kortista kovasti, se on taulumainen ja ajattelinkin ensin pitää sen itselläni (ostin tuolloin 3 kaunista korttia), mutta äitiäni se varmasti ilahduttaa suuresti, joten menkööt!

Ostin samalla Sokokselta kuvassa (vasemmalla) näkyvät banaanilastut, noin niinkun naposteltavaksi. Kalliitahan ne ovat, mutta sieltä halvimmasta päästä kuitenkin. Ihan vaan puhdasta banaania, ei jugurttia tai sokerointia.

Kuvassa myös aiemmin puoliksi nauttimani Fenix-juoma (joka on muuten hyvää), jota nautin Hesestä hakemani valtaisan kanasalaatin kanssa. Nuo Hesen pikku krutongit (??) on muuten TODELLA maukkaita. Pähkäilin pitkään kreikkalaisen salaatin ja kanan välillä, mutta tulin siihen tulokseen, että kana on ehkä parempi idea, kun en muista koska olen viimeksi syönyt minkäänlaista lihaa. Noissa Hesen salaateissa tuleekin ihan mukavasti tuota kanaa, masun saa kyllä täyteen.

Hedelmäkori on tällä hetkellä tyhjä, sillä ainoat hedelmäni (omenat) ovat tällä hetkellä jääkaapissa porkkanoiden kera. Yritän vähän nipistää ostoksista tällä viikolla muutenkin, sillä olen viikonlopuksi menossa Seinäjoelle, enkä halua, että tänne jää mitään pilaantumaan. Jugurttia on kyllä todennäköisesti pakko kaupasta vielä hakea, sillä en osaa elää ilman joka aamuista jugurttiani!

Olenkin huhtikuussa kävellyt paljon, verrattuna siihen, että Seinäjoella en juuri muuten kävellyt kuin koiran kanssa lenkillä ja joskus töistä kotiin. Pyöräni on nyt kuitenkin Seinäjoella, joten kävellenhän tuo matka taittuu. Aion tosin tuoda pyöräni tänne mahdollisuuksien mukaan, sillä olen ymmärtänyt että tuolla rannan lähistöllä (?) on jotain kunnon pyöräteitäkin. Keskustassahan on turha yrittää ajella, jos oikeasti eteenpäin haluaa. Teen myös juuri budjettia siihen, että josko pystyisin viimeinkin hakeutumaan tuonne kuntosalille. Pari vuotta takaperin kävin kaksi kertaa viikossa, mutta nyt ei ole tullut muuta kuin ratsasteltua. Olisi kuitenkin mukavaa päästä vähän soutelemaan, kuntopyöräilemään ja jumppaamaan lihaksia arkisin, kun ei muuta ole.

PS. Sokoksella oli myös jonkinlainen ikäihmiset vs. nuoret äidit -kärhämä, joku pappa (tod. näk. humalassa tai muuten vain äärimmäisen pahansisuinen) yritti jyrätä kaksi äitiä vaunuineen tunkiessaan hissiin rollaattorinsa kanssa. Motkotti naisille, että kun lapsia vaan tehdään lisää! En sitten tiedä miten tämä liittyi hänen hissillä matkustamiseensa, mutta jos oikein ymmärsin, oli pappa, ja hänen takanaan hissiin kiihkeästi tunkeva mummo menettäneet jonkin hissin lastenrattaita kuskailevan naisen takia... Oli kyllä sellaista kielenkäyttöä, että melkein teki mieli jo itsekin mennä papalle vähän avautumaan...

3 kommenttia:

Marianne kirjoitti...

Hesen kanasalaatti on kyllä yllättävän toimiva ja tuhti! Kerro muuten jos löydät jotain hyviä paikkoja, mistä saa meheviä (ja edullisia?) salaatteja.

Jenni B kirjoitti...

No sepä kun niitä oliskin... Halvimmat salaatit mihin olen tähän mennessä törmänneet ovat olleet kaupan n. 5 euron salaatit... Mielestäni siitäkin voisi kyllä vielä hintaa pudottaa!

Marianne kirjoitti...

Niin ja ne kaupan 5 euron salaatit on aika pieniä ja köyhiä.