perjantai 23. heinäkuuta 2010

Kylmää kyytiä

Vasemmalla aamun hienot pilvet bussin likaisesta ikkunasta heijastuksineen kaikkineen kuvattuna. Käväisin tänään tosiaan koulussakin, tekemässä kokeen ja puristelemassa käsiäni nyrkkiin ihan pikkiriikkisen, vaikka sainkin aineistoaineesta (englannin kielisestä) 5- (asteikolla 1-5). Siitä oli yrittämällä yritetty etsiä jotain huomautettavaa ja ilmeisesti kun muuta ei ollut, oli opettaja päättänyt että halusinkin kirjoittaa preesenssissä, vaikka olin ihan tarkoituksella kirjoittanut koko jutun menneessä aikamuodossa... Niin ja hänen mukaansa ajatusviivaa ei käytetä kuin suomen kielessä - aika moni on eri mieltä.

Eilenhän en koulussa ollut, olin vähän niinkun siinä jamassa, että parhaimmillaan ääntä oli vain kuiskaukseksi asti ja mitään ei pystynyt nielemään - paitsi jäätelöä. Olenkin syönyt ehkä kuukauden kiintiön verran mehujäitä ja murueskimoita viimeisen 3 päivän aikana. Jokin kurkkutulehdus tuolla nimittäin jyllää ja kuumat juomat (nyyh, tee) ovat lähes mahdottomia nieltäväksi.

Luulin jo, että joku angiina tässä on kun on kurkkua särkenyt niin vietävästi - myös ulkopuolelta, sekä korvaa ja joku pallero tuntuu tuolla kurkussa olevan. Tänään tehty pikanieluviljely kuitenkin paljasti, että tuloksessa on "vain" joku virus, johon ei sitten ne antibiootitkaan pure. Sinänsä hihkuin riemusta, sillä en inhoa mitään niin paljon kuin antibiootteja, etenkin silloin kun saan niistä allergiaa.

Kävin Acutassa, kun soitin eilen johonkin neuvontaan ja kehoittivat sinne, vaikken Tampereella kirjoilla olekaan. Ottivat hyvin mukavasti siellä vastaan... kunnes pääsin sairaanhoitajalle, tai lääkärille, tai mikä painija se mies sitten olikaan. Ei esitellyt itseään, ei kuunnellut sanaakaan, kävi vaan suoraan kurkkuun käsiksi (haha) ja "hellästi kosketteli" kurkkuani ulkopuolelta, otteilla joilla raavas mieskin olisi saatu vinkumaan. Kysyi "Sattuuko?" ja minä inisin että "Jooooo kyllä..." kysyi "kummalta puolelta?" ja minä inisin "molemmilta, kiitos vaan..!". Nieluviljelyn jälkeen alkoi sitten syyttely. Miksi olen Acutassa? Sanoin, että olin soittanut neuvontaan ja sieltä oli kehotettu Acutaan, missä kuulemma voisin käydä, vaikken Tamperelainen olekaan. Mies siihen: "No niin ne aina kaikille sanoo, mutta ei nämä meidän asioita ole!" sanoin "Aijaa? Mihin mun sitten olis pitäny mennä?" Mies: "Yksityiselle!" .... JEP. Millä rahalla? Pelkän pikanieluviljelyn takia? I don't think so. Sitten alkoi avautumaan siitä, miten pitäisi ne kirjat siirtää tänne Tampereelle jos täällä kerran asuu. Yritin selittää siitä viisumihommasta, mutta mies jatkoi sitten valitusta siitä että minun ei kuuluisi asioida Acutassa. Sanoin, että neuvonnassa oli nimen omaan sanottu että ehdottomasti pitää käydä, kun on astmakin, jos on jotain vakavampaa menossa ja kun oireet ovat olleet pahat. Mies siihen: "NO EI TÄMÄ MITÄÄN AKUUTTIA OLE!" Aijaa. No anteeksi kun vaivasin.

Meni varmaan 5 minuuttia hänenkin elämästään "hukkaan" siinä kun katsoi kurkkuun, koitteli sitä ja otti näytteen. Huhhuh. Niin joo, sain kuulla osani myös siitä, kun en ole syönyt särkylääkkeitä. Sanoin, että menee maha niistä sekaisin ja olen kyllä selvinnyt säryistäni yleensä ilman, mutta käski kuitenkin niitä syömään. Selvä. En ole kyllä vielä KOSKAAN kurkkukipuun särkylääkkeitä napsinut, mutta ihan miten vaan.

Lääkkeiksi määrättiin särkylääkkeiden  ohella seuraavaa:


Kylmiä juomia ja jäätelöä.

Pohjanmaalle oli tarkoitus mennä tänään, mutta eilisen pyykinpesurumban ja kurkkutulehduksen uuvuttamana en sinne vielä jaksa lähteä. Etenkin kun en halua tartuttaa isään mitään. Sunnuntai-iltana sinne on kuitenkin suunnattava ja torstaina sieltä viimeistään palattava, sillä sitten on luvassa parturia ja koiran hoitoa.

Ei kommentteja: