perjantai 21. toukokuuta 2010

Autuus & Nostalgia

Nyt alkaa elämä voittaa! Ikuisuuksilta tuntuneen luentopäivän (englannin kieli teknisen viestinnän näkökulmasta) päätteeksi loikkasin bussista Stockalla kirmasin Coffee Houseen jäälattelle (harvinaista herkkua, mutta nyt piti vähän repäistä), minkä jälkeen piipahdin The Body Shopissa, josta ostin vain ja ainoastaan pörheän pesukukan, vai miksi sitä sanotaankaan. Ovat siellä kyllä isoja ja laadukkaita. Muuta en sitten ostanutkaan, sillä mielestäni The Body Shopin hinnat ovat nykyään niin järkyttävät, että ennemmin menen naapuriin Yves Rocherille (minne meninkin), mistä saan tuotteita omalle budjetilleni sopivilla hinnoilla ja vähintään yhtä hyvillä tuoksuilla, kierrätystä tukien ja ilman eläinperäisiä raaka-aineita.

Yves Rocherilta olin hakemassa meikkivoidetta, mutta tokihan siellä oli niitä hemmetin alennuksia, joten tarttui kun tarttuikin mukaan jotain muutakin, vaikka ei pitänyt. Äääääh. Aprikoosi vartalonkuorinta oli puoleen hintaan, joten pakkohan se oli ostaa... ja ehkä jotain muutakin pientä. Ilmeisesti olen korvannut karkin ja suklaan Yves Rocherin kosmetiikalla... Ei välttämättä paras ratkaisu!

Yves Rocherilta kirmasin Instruun välittämättä siitä että aiemmin hankautunut pikkuvarpaani oli nyt hankautumassa uudelleen laastaroinnin petettyä helteessä. Enpä arvannut, että joudun JÄLLEEN optikolle, mutta ilmeisesti kertakäyttölinssit ovatkin asia erikseen ja niitäkin pitää mennä sovittelemaan. Ei ole juuri kovin montaa asiaa, jotka olisivat kamalampia kuin piilolinssien tunkeminen silmään jonkun katsellessa odottavana vieressä... Niinpä niin. Noh, olkoot, menen, katsotaan sitten. Päädyin tosiaan siihen, että kyllä ne piilolinssit vaan olisivat minulle päivittäisessä käytössä liikaa aikaa, vaivaa ja tuskaa, joten aion niitä jatkossa käyttää vain "erikoistilaisuuksissa". Aion sen sijaan jossain vaiheessa pyrkiä investoimaan niihin auringossa tummuviin silmälaseihin... Ovat kyllä yksi maailman historian parhaita keksintöjä.

Meinasin tuskissani (varvas) ottaa bussin Instrulta kotiin, mutta en sitten jaksanutkaan odotella, joten lähdin kävelemään. Taisin muuten olla ainoa koko kaupungissa joka kulki pitkissä housuissa (Elloksen valkoiset chinot) ja pitkähihaisessa paidassa (se KappAhlin "seiloripaita", eli punavalkoinen raitapaita). Ei tarvinne sanoa, että lämmin oli, jos varjossa oli +26 astetta..? Syy tähän yltiöpäiseen peittelyyni on edelleen se aurinkoihottuma. Kuljin samassa asussa eilen ja sen jälkeen kutina on kyllä jonkin verran vähentynyt. Olen iskenyt Eucerinia jatkuvasti käsivarsiini, niin että ne ovat koko ajan hyvin, hyvin tahmeat. Mutta olo on parempi. Oloa on tänään myöskin helpottanut tämä:

(Kauhuleffasta screen shot selvästi!)

Ostin JA kasasin lattiatuulettimen oloani helpottamaan ja olenkin nyt sitten ollut vallan taivaissa koko iltapäivän. Kaupungilta Anttilan kautta kotiuduttuani olin nimittäin siinä kunnossa, että hiki valui nenän päästä ja jalat huutelivat tuskissaan. Tuulettimen kasaamisessa ei juuri muuta ongelmaa ollut, kuin se, että olisin tarvinut ristipäämeisselin ja minulla oli vain talttapää, joka oli kaiken lisäksi melko suuri.

Toinen elämääni suuresti helpottanut asia olikin sitten Twister-mehujää, joita nautin joskus lapsena kun isä toi niitä töistä tullessaan... Ah, nostalgiaa! Olin ihan unohtanut miten hyvää mehujääkin voi olla - etenkin kesäkuumalla. Jäätelön olen itselleni suonut, vaikka karkeista taukoa pidänkin. Pitäähän kesällä jäätelöä saada syödä?

Olenkin sitten kotiin tultuani, suihkusta syöksyttyäni ja tuulettimen kasattuani lajitellut kuivumassa olleet alusvaatteet paikoilleen ja purkanut sängystä lakanat. Seuraava proggis onkin sitten vaihtaa ne uudet lakanat sänkyyn. En pidä kyseisestä toimenpiteestä, mutta kyllä viime öisten hikoilujen jälkeen ne tuoreet lakanat tuntunevat aika taivaallisilta!

Viikonlopulle ei hirveästi ole mitään ohjelmaa suunnitteilla, mitä nyt kaupasta haen huomenna jotain perusjuttuja. Kuntosalille ajattelin hakeutua, koska syytä olisi, nyt kun korttikin on ja ensi viikolla en ehkä käy kuin kerran (?), sillä olen menossa pitkälle viikonlopulle Pohjanmaalle. Ohjelmissa siellä on ratsastusta reippain määrin, sekä parturissa käynti ja koiran kanssa touhuilua, eli kaiken kaikkiaan varmaan ihan hyvä reissu. Sitä seuraavalle viikonlopulle onkin sitten ohjelmassa siskon pojan ylioppilaskekkerit, joita varten pitää rehautua tuonne Itä-Suomeen pikaisesti. Tiedossa siis paljon matkustamista ja perhetunnelmaa... Uhhuh. Päälle laitan todennäköisesti sen mekon, joka esiintyi siinä harvinaisessa asukuvassa... Jostain ihmeen syystä mieleni tosin tekee jotain vaaleankeltaista leninkiä, mikä on äärimmäisen outoa, sillä en omista ainuttakaan keltaista vaatekappaletta, eikä keltainen kai minulle juuri edes sovi, ellei se ole sellainen hieman vihertävä, sitruunankeltainen...

Mikäs lukijoiden kesän jäätelösuosikki on/tulee olemaan?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ben & Jerry's, nam! Kevyemmässä kategoriassa Oma jäätelöt. Ihana kesä ja jäätelö!

T. Kookos

Marianne kirjoitti...

Appelsiini-kinuski oli kiva uutuus (?) jätskikiskalla. Sit jos haluaa jotain vähän tuhdimpaa niin kinuski-pähkinä (jos nyt oikein muistan) on myös hyvää. Jos taas haluaa vähän freesimpää ni mango-meloni on yksi kestosuosikkini. :) Nää siis jäätelökioskista, kaupan valikoimista löytyy sitten ihan omat juttunsa. :)

Jenni kirjoitti...

Kookos,
Ben & Jerry's on kyllä herkkua... Oma-jäätelöitä olen kerran maistanut, mutta en voinut olla vertaamatta Soleroon, mikä mielestäni oli vielä parempi :/

Marianne,
Mango-meloni on myös yksi mun (ja äidin) irtojäätelösuosikeista kun raikkaampaa haetaan! Kinuski-pähkinää en ole tainnut koskaan maistaa (miten näin on päässyt käymään?), mutta kuulostaa hyvältä... Appelsiini-kinuski vois olla kyllä myös aika nams...