tiistai 8. helmikuuta 2011

Se Ensimmäinen Cupcake

Vaikka olen vieraillut Usassa yhteensä jo liki kahden vuoden verran (?!) viime vuosien aikana, en ole vielä kertaakaan täällä ollessani maistanut yhtään ainutta cupcakea. En tiedä miten näin on päässyt käymään, mutta tänään tämä erhe tuli korjattua.

Kävimme George Webb'sissä "pubilounaalla" (jota en pystynyt syömään kokonaan, rasvaa oli nimittäin sen verran että se oli miltei ainoa maku burgerissa, perunat olivat kuitenkin hyviä), minkä jälkeen ajoimme vielä Starbucksiin sillä mieleni teki vanhaa suosikkiani hasselpähkinälattea. Mike huomasi, että tarjolla oli myös (järkyttävän kalliita) red velvet cupcakeja, joten pakko sitä sitten oli viimeinkin ostaa sellainen. Menimme saaliinemme kotiin, jotta Mike saisi nörätä vielä hetken ennen uniaan.


Yhteenvetona voidaan sanoa, että omatekoinen mustikkapiirakkani on kyllä keskimäärin parempaa kuin nämä cupcaket. En ollut mitenkään hirmuisen vaikuttunut. Kyllä se ihan hyvää oli ja toki soman näköinen (vaikka kuvassa näkyykin lähinnä kermaa tms), mutta en usko että toista kertaa maksan tuosta noin paljon... Kivoja ne on katsella kyllä, etenkin kun niitä on kasoittain värikkäillä kuorrutuksilla!

Soitin muuten tänään TTY:n, mistä kertoivat tylyhkösti, että Suomessa pitää ensin olla arkkitehtuurin kandi, että voi päästä englannin kieliseen arkkitehtuurin tutkintoon kiinni - mutta kandin papereita saa vain ja ainoastaan suomeksi. Kysyin, että eikö tämä rakennusinsinöörihomma sitten kelpaa "esitutkinnoksi" niin vastaus kuului "miksi kouluttaisimme arkkitehtejä, jos insinöörit voisivat tehdä saman homman?". Enpä tiedä, mutta insinöörit aika paljon tekevät todellakin juuri samaa hommaa, ainakin mitä olen kuullut talojaan rakennuttaneilta ihmisiltä. Oli miten oli, taidamme tehdä niin, että pitäydymme nyt kuitenkin Tampereessa (jes!) ja Mike käyttää ensin aikansa kielen oppimiseen ja Suomeen tutustumiseen ja hyvällä tuurilla työn tekoon ja miettii koulutusta uudelleen ensi vuoden yhteishakua ajatellen. Todennäköisesti se järkevin ratkaisu.

Nyt taidan mennä petiin lueskelemaan puhtaiden lakanoiden sekaan ja juhlistaa sitä, että pyykkivuori on viimeinkin valloitettu!

5 kommenttia:

Ilmi kirjoitti...

Mä oon miettiny, että mikä on cupcaken ja muffinssin ero. Onko se vaan toi kermahässäkkä siinä päällä vai onko se itse leivoskin jotenkin ihan erilaista ainesta? Sen verran sivistymätön kun olen, etten ole koskaan tuommoista maistanut! :D Näyttää kyllä hyvälle...

Jenni kirjoitti...

Kuulemma se on oikeastaan vain pieni kakku. Samanlaista kai kuin mikä tahansa muukin kakku, mutta pieni? En oikein itsekään tiedä. Cupcake on kevyempi ja höttöisempi kuin muffinit yleensä. Jos tämä auttaa? :D Siis muffinssit voi olla vaikka mustikkaa tai banaania tms mutta cupcake on aina jotain vaniljaa tai suklaata tms kakkumaista?!

Jo kirjoitti...

Moikkis,

Mun mies muutti peraani Suomeen vuodeksi (olin siella silloin 15kk toissa -muuten asutaan ulkomailla) ja joudut MIken kanssa vissiin tekemaan samat hommat kuin minakin. Rekisteroityminen yms...Tyokkari auttaa suht kivasti, kysele heilta kotoutumis koulutuksia ynna muita juttuja, niilla paasisitte alkuun ja niista saa jonkinlaista rahaakin (tyoton tyonhakija yms jutut).


Vastaan mielellani kysymyksiin jos sellaisia on.

KohuKaunotar kirjoitti...

Hei! Kerrankin loytyy joku joka on samaa mielta kanssani etta cupcakesit ovat so overated!! Ehdottomasti suomalaiset leivonnaiset ovat parempia. Mina tykkaan kans tosi paljon italialaisista leivonnaisista- olentan etta niita varmaan myos loytyy teilta pain? Onnea muutohommiin, tosi ihanaa etta loytyi hyva ratkaisu!
T: Kristina

Jenni kirjoitti...

Jo,
Me ollaan aika hyvällä vauhdilla edetty kaiken olennaisen infon kanssa, suureksi osaksi siksi, koska kun työskentelin itse jonkin aikaa työkkärissä autoin paljon juuri maahanmuuttaja-asioissa ja perehdyin juuri tuolloin "varmuuden vuoksi" siihenkin, mitä pitäisi tehdä jos Mike Suomeen muuttaisi. :) Isänikin on saanut päiviinsä puuhaa kun on näiden asioiden parissa ravannut ympäriinsä :D Haki jo poliisilaitokselta kaikki paperitkin hehe...

Kysymyksiä saattaa kyllä hyvinkin tulla ja olisi mukava tietää miten hankalasti homma onnistui teillä :P


KohuKaunotar,
Kyllä esim. joulutorttukin hakkaa cupcaken kevyesti ;D Italialaisia leivonnaisia en ole (tietääkseni) hirveästi harrastanut, lähinnä pannacotta ja tiramisu ovat tulleet tutuiksi, mutta pitäisi ehkä perehdyttää itsensä näihin, niin voisi jonain päivänä yllättää... ;)